Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Parhaasta karavaanarialueesta vielä entistäkin parempi

Aulis Nevalaisen Rekiniemen leiritoimiston seinään ruuvaamassa kyltissä kerrotaan, että sitä on tuettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Harri Ronkainen Aulis Nevalaisen Rekiniemen leiritoimiston seinään ruuvaamassa kyltissä kerrotaan, että sitä on tuettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Vuonislahden Rekiniemen karavaanarileirintäalue palkittiin Vuoden 2018 parhaana karavaanarialueena Suomessa. Sitä ylläpitävä SF-Caravan Pielisen-Karjala ry ei ole kuitenkaan jäänyt paistattelemaan suosiossa, vaan se on käynnistänyt ison hankkeen, jolla nostetaan alueen palvelutasoa merkittävästi.
Pohjois-Karjalan ELY-keskus on tehnyt Vaara-Karjalan Leader ry:n puoltamana hankkeelle myönteisen rahoituspäätöksen. Sen hyväksytyt kustannukset ovat hieman yli 250 000 euroa. Myönnettävä tuki ja muu julkinen rahoitus ovat yhteensä 50 prosenttia hankkeen tukikelpoisista kustannuksista.
Rekiniemi-hankkeella on monta yksittäistä kohdetta. Alueen maa-aluetta kunnostetaan ja palveluvarustusta nykyaikaistetaan. Alueelle tulee kymmenen matkailuajoneuvopaikkaa lisää.

- Isoin hanke on uuden, 90 neliömetrin kokoisen uuden leiritoimiston/keittiörakennuksen rakentaminen sosiaalitiloineen entisen leiritoimiston viereen, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Aulis Nevalainen.
Kokoontumistila kunnostetaan nykyaikaisten vaatimusten mukaiseksi ja myös talvikäyttöön sopivaksi. Lasten leikkikenttä uudistetaan, ja sinne hankitaan uusia leikkivälineitä. Alueen ulkovalaistusta lisätään led-valojärjestelmällä.

Lue lisää aiheesta tiistain 5.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta