Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksa höllentää koronarajoituksia - liikuntatilat avataan koululaisille, musiikkiopiston lähiopetus alkaa

Lieksan kaupungin valmiusryhmä höllensi koronarajoituksia tänään. Marja Mölsä Lieksan kaupungin valmiusryhmä höllensi koronarajoituksia tänään.

Tänään kokoontunut Lieksan kaupungin valmiusryhä on päättännyt hieman höllentää koronaviruksen aiheuttamia rajoitustoimia liittyen koululiikuntaan ja musiikkiopiston toimintaan.
- Jäähalli ja Liehun liikuntatilat avataan koululaisille koululiikuntaa varten. Muille käyttäjille nämä tilat pysyvät edelleen suljettuina. Asiaa tarkastellaan uudelleen viikon kuluttua, ryhmä toteaa tiedotteessaan.
Lisäksi Pielisen Karjalan musiikkiopistossa palataan lähiopetukseen.

Muilta osin valmiusryhmä on päättänyt jatkaa tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Rajoitusten voimassaoloa jatketaan 12.1. asti.

Koronavirustilanne Lieksassa näyttää tilannekuvan mukaan tällä hetkellä rauhalliselta, mutta valtakunnallisten ja alueellisten suositusten mukaan Lieksan pandemiavalmiusryhmä ei ole vielä valmis poistamaan kaikkia rajoituksia vielä tässä vaiheessa.
- Mahdolliset joulun ja uudenvuoden tartunnat eivät ole vielä tiedossa, vaan varmistuvat lähiviikkojen aikana, minkä vuoksi valmiusryhmä pitää pääosin rajoitukset ennallaan, toteaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Uimahalli, jäähalli, koulujen liikuntasalien iltakäyttö ja Brahe-sali pysyvät edelleen suljettuina. Myös kansalaisopiston, Kohtaamispaikan ja Vaudittamon yleisölle avoimet toiminnot ovat edelleen katkolla. Kirjastossa ja kirjastoautossa toimii vain pikalainauspalvelu ja kaupungintalolle asiointiin on varattava aika etukäteen. Pielisen museo jatkaa toimintaa 20 henkilön kokoontumisrajoituksen mukaisesti.

Toisen asteen koulujen maskisuositus on edelleen voimassa. Lisäksi perusopetuksessa ollaan valmiudessa maskien mahdolliseen käyttöönottoon.
- Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toiminta jatkuu ennallaan, toimipaikoissa on voimassa vierailukielto, eli ulkopuolisten ihmisten vierailut eivät ole toimipaikoissa sallittuja, ryhmä luettelee.

Nuorisokahvila Nuokkari jatkaa toimintaa Aluehallintoviraston (AVI) yleisötilaisuuksille asettamien rajoitusten mukaisesti.

Siun soten toimipaikoissa vierailusta pitää sopia etukäteen ja vierailijoiden toivotaan tulevan korkeintaan kahden hengen ryhmissä. Henkilökunta opastaa järjestelyissä. On tärkeää, että vierailuista ilmoitetaan etukäteen ja henkilökunnan antamia ohjeita noudatetaan, jotta tapaamiset saadaan järjestettyä mahdollisimman jouhevasti ja turvallisesti.

Valmiusryhmä jatkaa tilanteen aktiivista seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 11.1.

Kommentoi

Hae sivuilta