Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Brahea-kampukselle kehuja opetusväeltä

Juha Liiten ja Reetta-Leena Hiltunen esittelivät Kuhmonkadun koulun puretun liikuntasalin tilalle rakennettua media-aulaa tiedotusvälineiden edustajille tiistaina. Martti Heikkinen Juha Liiten ja Reetta-Leena Hiltunen esittelivät Kuhmonkadun koulun puretun liikuntasalin tilalle rakennettua media-aulaa tiedotusvälineiden edustajille tiistaina.

Lieksalaiset yläkoululaiset, lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat opiskelijat pääsivät aloittamaan kevätlukukauden 2021 uudessa koulurakennuksessa Brahea-kampuksella. Puurakenteinen koulurakennus sai varauksetonta kiitosta opetusväeltä.

- Olen todella tyytyväinen uusiin tiloihin. Kaikki mitä oli toiveissa, on nyt saatu. Uudet tilat ovat terveelliset, turvalliset, edustavat ja pedagogisesti toimivat, kertoi yläkoulun ja lukion rehtori Reetta-Leena Hiltunen.

Hän uskoi, että myös oppilaat tulevat pitämään uudesta kouluympäristöstä. Hyvillä ja toimivilla tiloilla on Hiltusen mukaan paljon merkitystä oppilasviihtyvyyteen.

- Koulussa vietetään iso osa nuorten ajasta. On tärkeää, että tilat ovat viihtyisät ja niissä tykätään olla. Uskon, että nuoret arvostavat sitä, että kaupunki on tehnyt näin suuren panostuksen heidän vuokseen. Nuoria on kuunneltu ja esimerkiksi kampuksen tuolit on valmistettu kierrätysmuovista. Se on monille nuorille tärkeää, Hiltunen sanoi.

Riverian Lieksan koulutusyksikön päällikkö Juha Liiten odotti innolla uusiin tiloihin siirtymistä. Hän näki koulujen yhteistyössä paljon mahdollisuuksia.

- Synergiaedut ovat hyvät. Esimerkiksi Riverian opettajat voivat opettaa koodauspuolta peruskoululaisille ja lukiolaisille ja sieltä puolelta voimme saada kielten opetusta vastavuoroisesti ammatilliselle puolelle. Eikä kyseessä ole pelkästään nuorten opinahjo, vaan myös Riverian aikuisopiskelijat tulevat kouluttautumaan täällä, Liiten muistutti.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 12.1.

 

Kommentoi

Hae sivuilta