Julkaistu 
Marja Mölsä

Koronarokotukset alkavat Lieksassa tällä viikolla

Ensimmäiset koronarokotteet maakunnan alueella pistettiin uudenvuodenaattona. Tällä hetkellä rokotteen on saanut reilut tuhat ihmistä. Niko Jouhkimainen Ensimmäiset koronarokotteet maakunnan alueella pistettiin uudenvuodenaattona. Tällä hetkellä rokotteen on saanut reilut tuhat ihmistä.

Siun sote aloittaa koronarokotukset Lieksassa tällä viikolla. Ensi vaiheessa rokotetaan Lieksan terveysaseman infektiovastaanoton henkilökunta sekä ikäihmisten yksiköiden henkilöstö ja asukkaat. Rokotteet annetaan terveysaseman tiloissa, ei kuitenkaan infektiovastaanotolla.
Rokotusten eteneminen muuhun väestöön riippuu rokotteiden saatavuudesta, tällä hetkellä maakuntaan saadaan 1 000–2 000 rokotetta viikoittain. Tämänhetkisten kaavailujen mukaan ikääntyneiden ja lääketieteellisten riskiryhmien rokotukset pääsevät alkamaan maaliskuussa, huhtikuussa ne laajenevat muuhun väestöön. Joukkorokotuksissa ensimmäisenä rokotteen saavat yli 80-vuotiaat, seuraavana ovat vuorossa 75–79-vuotiaat ja sen jälkeen 70–74-vuotiaat. Näiden jälkeen rokotetaan alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.
Moni kuitenkin vielä epäröi, onko rokote turvallista ottaa.
– On turvallisempaa ottaa rokote kuin sairastaa koronavirustauti, sanoo Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen.
Hänen mukaansa maakunnasta ei ole lähtenyt vielä yhtään haittailmoitusta Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle.
– Oireet ovat olleet lähinnä paikallisia ja odotettuja, Kaipiainen sanoo.

Lisää aiheesta tiistain 12.1. Lieksan Lehdessä. Voit lukea sen printtinä tai diginä.

Kommentoi

Hae sivuilta