Julkaistu 
Marja Mölsä

Koronarajoituksiin lievennyksiä: Liikuntatilat avataan lasten ja nuorten ryhmätoimintaan

Lieksalaislapset ja nuoret pääsevät aloittamaan ryhmäliikunnan koronatauon jälkeen. Aikuisten ryhmäliikunnan aloittamisen tilannetta tarkastellaan parin viikon kuluttua. Lieksalaislapset ja nuoret pääsevät aloittamaan ryhmäliikunnan koronatauon jälkeen. Aikuisten ryhmäliikunnan aloittamisen tilannetta tarkastellaan parin viikon kuluttua.

Tänään kokoontunut Lieksan kaupungin valmiusryhmä on päättänyt lieventää voimassa olevia koronarajoituksia osittain. Lievennykset koskevat lasten ja nuorten liikuntaharrastusmahdollisuuksia sisäliikuntatiloissa. Jäähalli, koulujen liikuntasalit sekä hyvinvointikeskus Liehun liikuntatilat ja uimahalli avataan lasten ja nuorten harrastusryhmille 13.1. alkaen. Harrastustoiminnassa tulee noudattaa seurojen ja lajiliittojen antamia ohjeita turvalliseen harrastamiseen. Aikuisten harrasteryhmien osalta kaupungin liikuntatilat pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen toteaa, että vaikka koronaepidemian tilanne Lieksassa on ollut nyt rauhallinen, rajoitusten purkamisessa on otettava huomioon epidemiatilanne laajemmin.
- Valtakunnallisella tasolla tilanne on huolestuttava ja koronaviruksen muuntautuneet muodot antavat syytä tarkastella rajoitustoimenpiteiden lieventämistä hyvin harkiten. On myös muistettava, että Pohjois-Karjalan maakunta on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, Määttänen taustoittaa nyt tehtyjä päätöksiä.

Lasten ja nuorten keskuudessa tartuntoja on yleisesti ollut hyvin vähän.
- Liikuntaharrastusten mahdollistamista sisätiloissa pohdittiin myös luvassa olevan kovemman pakkasjakson takia, joka osaltaan haittaa ulkolajien harrastamista.

Aikuisten liikuntaryhmien osalta tarkastelu tehdään kahden viikon päästä, kun vuodenvaihteen ja lomien mahdolliset vaikutukset tartuntamääriin ovat paremmin nähtävissä. Rajoitukset ovat voimassa 26.1. saakka.

Uutena suosituksena Lieksassa otetaan käyttöön Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päivitetty maskisuositus niin, että se koskee kaikkia Brahea-kampuksen opiskelijoita, koska samoissa tiloissa ovat niin yläkoululaiset kuin myös toisen asteen opiskelijat.

Valmiusryhmä toivoo, että lieksalaiset jaksavat vielä noudattaa voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia.
- Vaikka tilanne meillä on ollut nyt rauhallinen, on syytä muistaa, että koronavirusta ei ole taltutettu, vaan se on edelleen keskuudessamme. On äärimmäisen tärkeää, että noudatetaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, käytetään kasvomaskeja ja pidetään turvavälejä – näillä konsteilla myös uusien virusmuunnosten leviämistä estetään yhtä tehokkaasti kuin aiemminkin, Määttänen kannustaa kaupunkilaisia.

Valmiusryhmä kehottaa kuntalaisia edelleen myös hakeutumaan koronavirustesteihin pienissäkin oireissa. Ryhmä jatkaa tilanteen aktiivista seuraamista, ja kokoontuu seuraavan kerran 25.1. Jos epidemiatilanteessa tapahtuu äkillisiä muutoksia, kokoontuu valmiusryhmä jo aiemmin.

Siun sote aloittaa koronarokotukset Lieksassa tämän viikon keskiviikkona.

 

Kommentoi

Hae sivuilta