Julkaistu 
Harri Ronkainen

Matkailuvisio: Kolista Ylläksen ja Rukan kokoinen

Kolille suunnitellaan mittavaa rakentamista, mutta samalla on tarkoitus turvata alueen ainutlaatuiset luontoarvot. Arto Kyngäs Kolille suunnitellaan mittavaa rakentamista, mutta samalla on tarkoitus turvata alueen ainutlaatuiset luontoarvot.

Lieksan kaupunginhallitus ja Juuan kunnanhallitus ovat hyväksyneet Kolin matkailuvisio 2050:n. Se ohjaa jatkossa alueen kehittämistyötä.
Tavoite on se, että Koli on vuoteen 2050 mennessä nykyisten Ylläksen tai Rukan kokoinen, joissa on noin 25 000 vuodepaikkaa.

- Kolin matkailuvolyymi on kymmenkertaistanut nykyisestä ja Kolin kasvu on vaikuttanut laajasti Lieksan ja Juuan kehitykseen, matkailuvisiossa todetaan.
Kolin on tarkoitus kasvaa kansainvälistymisen ja ulkomaisten asiakkaiden sekä laadukkaan majoitusrakentamisen ja monipuolisen palvelutarjonnan myötä.
Alueen merkittävä kasvu ohjataan keskeiselle matkailuvyöhykkeelle, joka ulottuu Ahmovaarasta Kolin kylän ydinvyöhykkeelle (Kolin kylä–Purnulahti –Ylä-Koli).
Kun ollaan Kolilla, nousevat esille tietenkin sen ainutlaatuiset luontoarvot ja niiden turvaaminen. Matkailuvision mukaan ydinvyöhykkeen voimakas matkailurakentaminen sovitetaan maisemaan ja luonnonympäristöön.

 - Kasvu toteutetaan kestävällä ja vastuullisella tavalla, maisema-, luonto- ja kulttuuriarvot huomioiden, paikallisia hyödyttäen, matkailuvisiossa todetaan.

Lue lisää aiheesta torstain 14.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta