Julkaistu 
Varpu Strengell

Kenkätehdas muutti entiselle Rauhalan koululle

Kare Tikan luotsaama Suomi Kenkä oy valmistaa muun muassa suosittuja lasten Feelmax-kenkiä, joita menee vientiin Yhdysvaltoja ja Keski-Eurooppaa myöten. Varpu Strengell Kare Tikan luotsaama Suomi Kenkä oy valmistaa muun muassa suosittuja lasten Feelmax-kenkiä, joita menee vientiin Yhdysvaltoja ja Keski-Eurooppaa myöten.

Suomi Kenkä oy:n tuotantotilat ja varasto ovat muuttaneet entiselle Rauhalan koululle. Tehtaan käytössä on yksi siipi ja muuta käyttöä haetaan sille osalle rakennusta, jossa muun muassa kirjasto toimi evakkoaikansa jokunen vuosi sitten. Entinen liikuntasali ja ruokala ovat muuttuneet varastoksi. Rauhalaan muuton myötä yritys siirsi koko keskusvarastonsa Vihdistä Lieksaan.

Tällä hetkellä yrityksen suosituin tuote ovat lasten Feelmax-kengät. Niihin on myös panostettu paljon, niin suunnitteluun kuin tuotekehittelyynkin. Parhaillaan valmistetaan koe-eriä ensi syksyn lastenkenkien mallistosta.
– Se on ollut strateginen valinta. Meillä on turvallisen kengän konsepti. Se ajatus, että lapsen kengän tulee olla jäykkä ja tukeva on muuttunut täysin, sanoo toimitusjohtaja Kare Tikka.
Myös muiden kenkien ja tossujen tuotekehittelyä tehdään koko ajan. Aiempi tossu on nimetty Ruunaaksi ja parhaillaan tehdään Koli-tossua. Lisäksi valikoimista löytyy myös muun muassa Ounas- ja Salla-kengät.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 21.1.

Kommentoi

Hae sivuilta