Julkaistu 
Harri Ronkainen

Lieksan kaupunginjohtaja kehuu Itärata-linjausta

Itäradalla on toteutuessaan merkitystä myös Lieksan aseman kautta kulkevan raideliikenteen kehittämisen kannalta. Harri Ronkainen Itäradalla on toteutuessaan merkitystä myös Lieksan aseman kautta kulkevan raideliikenteen kehittämisen kannalta.

Talouspoliittisen ministerivaliokunta puoltaa uuden itäisen raideliikenneinvestoinnin edistämistä Lentorata–Porvoo–Kouvola-raidelinjauksen pohjalta. Itärata lyhentäisi matka-ajan Joensuusta ja Kuopiosta Helsinkiin parhaimmillaan noin kolmeen tuntiin.
Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kehuu ministerivaliokunnan linjausta erittäin hyväksi asiaksi.

- Linjauksella on maakunnallisesti suurta merkitystä Pohjois-Karjalan mukaan lukien Lieksa saavutettavuuden parantamiseksi. Tehdyllä linjauksella matka-aika Pohjois-Karjalasta pääkaupunkiseudulle lyhenee merkittävästi, mistä seurannee sekä matkustaja- että tavaraliikenteen lisääntyminen, Määttänen korostaa.

- Meidän osaltamme itäisen raideliikenneinvestoinnin edistäminen kyseessä olevalla linjauksella tukee matkailun ja tavaraliikenteen kehittymistä. Matkustaja- ja tavaraliikenteen lisääntyminen puolestaan edistää Joensuusta Lieksan kautta Nurmekseen ja edelleen Kontiomäkeen johtavan raidevälin sähköistämistä ja kehittämistä, mikä on meille tulevaisuuttamme ajatellen tärkeää, Määttänen jatkaa.
Lieksan lisäksi uutinen Itärata-hankkeen etenemisestä on otettu ilolla vastaan laajasti Itä-Suomessa.

- Nopeat junayhteydet ovat tärkeitä Itä-Suomen ihmisille, oppilaitoksille, yrityksille, matkailulle ja muulle elinkeinoelämälle. Porvoon ja Kouvolan kautta kulkeva itärata tarkoittaa lyhyempiä matka-aikoja koko laajan Itä-Suomen alueella vahvistaen alueen elinvoimaa, korostaa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.).

Kommentoi

Hae sivuilta