Julkaistu    |  Päivitetty 
V

Koronarajoituksen jatkuvat ennallaan Lieksassa

Nykyiset kaupungin koronarajoitukset ovat voimassa ainakin 9.2. saakka. Marja Mölsä Nykyiset kaupungin koronarajoitukset ovat voimassa ainakin 9.2. saakka.

Lieksassa jatketaan rajoitustoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi, vaikka tartuntojen osalta tilanne Lieksassa on pysynyt rauhallisena. Viimeinen positiivinen tartuntatulos on kaupungissa ilmennyt noin kuukausi sitten.

Kaupungin valmiusryhmä toteaa, että vaikka Lieksassa tämän hetken tilanne onkin rauhallinen, lievennyksiä ei voida valtakunnallinen ja maakunnallinen tilanne huomioon ottaen tehdä. Pohjois-Karjala on kiihtymisvaiheessa ja rajoituspäätökset tulee tehdä sen mukaisesti.

Hallitus linjasi tänään, että voimassa olevat rajoitustoimet on pidettävä vähintään nykyisellä tasollaan, kunnes virusmuunnoksen leviämistä ja sen estämiseksi tehtyjen toimien vaikuttavuutta on voitu arvioida. Lieksassa noudatetaan hallituksen antamaa ohjeistusta.

– Rajoituksia tarkasteltaessa on myös huomioitava se, että me emme elä eristyksissä muista kunnista. Ihmiset liikkuvat täältä ja tänne, ja näin myös viruksen leviämisen riski on aina olemassa. Lähiaikoina on nähty esimerkkejä naapurikunnissa sattuneista laajoista altistumisista ja niiden vaikutuksista muun muassa päivähoidon ja perusopetuksen järjestelyihin, kun isoja joukkoja ihmisiä on asetettu karanteeniin, muistuttaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Koronavirustestien määrä on noussut merkittävästi edellisiin viikkoihin nähden tämän viikon alussa Lieksassa. Edellisten viikkojen aikana tehtiin  50–60 testiä viikossa. Nyt alkaneella viikolla on yhden päivän aikana on otettu jo noin neljäkymmentä testiä. Kaupungin valmiusryhmä toteaakin, että ihmisten aktivoituminen ja hakeutuminen testeihin on erittäin hyvä asia.

Lieksassa ovat 9.2. saakka voimassa seuraavat rajoitustoimenpiteet:

Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, kansalaisopiston toiminta etäopetusta lukuun ottamatta sekä lapsiperheiden Kohtaamispaikan toiminta ovat suljettuina.

Kaupunginkirjaston pikalainauspalvelu on käytössä, mutta lehtisali ja ryhmätilat pysyvät suljettuina. Kirjastoon ei voi jäädä pidempiaikaisesti oleskelemaan.

Pikalainausperiaatetta noudatetaan myös kirjastoautossa.

Pielisen museo jatkaa toimintaa Aluehallintoviraston 20 henkilön kokoontumisrajoituksen mukaisesti.

Työllisyyspalvelujen Vauhdittamo on suljettu yleisölle avoimelta toiminnalta. Ryhmätoiminta ja toiminta ajanvarauksella jatkuu pienryhmissä.

Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuus sisäliikuntapaikoissa jatkuu. Lisäksi yksittäisiä pelejä liikuntatiloissa on mahdollista järjestää, mutta ei kuitenkaan useamman joukkueen turnauksia, jotka aiheuttaisivat laajempaa liikkumista paikkakuntien ja maakuntien välillä. Aikuisten harrasteryhmien osalta kaupungin liikuntatilat pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Valmiusryhmässä ymmärretään hyvin rajoitusten aiheuttama turhautuminen ja toiveet sisäliikuntapaikkojen laajemmasta avaamisesta.

– Kävimme pitkän keskustelun muun muassa erityisryhmien osalta ja jaamme huolen rajallisista liikkumismahdollisuuksista. Viruksen leviämisen estäminen ja haavoittuvassa asemassa olevien suojeleminen ovat kuitenkin ensisijaiset tehtävämme, ja ne painavat myös vaakakupissa enemmän kuin mikään muu näitä asioita pohdittaessa, Määttänen perustelee.

Positiivisena asiana valmiusryhmän mukaan voi pitää sitä, että ikäihmisten palveluissa koronarokotukset ovat hyvässä vauhdissa niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuu tarkastelemaan tilannetta seuraavan kerran viimeistään maanantaina 8.2. ja tiedottaa jatkosta sen jälkeen. Tarvittaessa valmiusryhmä kokoontuu jo aiemmin.


Kommentoi

Hae sivuilta