Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Rokottaminen hyvällä mallilla hoivakodeissa

Riveria Lieksan hoiva-avustajaopiskelija Jarno Martikainen otti koronarokotuksen tiistaina. Rokotuksen antoi Kotipirtin vastaava sairaanhoitaja Sari Liimatta. Martti Heikkinen Riveria Lieksan hoiva-avustajaopiskelija Jarno Martikainen otti koronarokotuksen tiistaina. Rokotuksen antoi Kotipirtin vastaava sairaanhoitaja Sari Liimatta.

Kaksi viikkoa sitten alkaneet koronarokotukset ovat jatkuneet Lieksassa Siun soten mukaan ennakkoon suunnitellusti. Iso joukko eri hoitolaitosten hoitohenkilökunnasta ja asiakkaista on saanut jo ensimmäisen rokotteen.

- Esimerkiksi Partalanmäen hoivakodilla tilanne on todella hyvä. Suurin osa työntekijöistä on rokotettu. Asukkaista rokotteen on saanut 76 henkilöä. Lisäksi on toki niitä, jotka eivät oman kunnon tai muun henkilökohtaisen syyn vuoksi voi tai halua lainkaan ottaa rokotetta. Eiväthän kaikki ota influenssarokotettakaan, kertoo Siun soten palveluesimies Paula Suhonen.

Suhtautuminen koronarokotteeseen on ollut Suhosen mukaan pääsääntöisesti myönteistä.

- Tietysti jotkut arastelevat rokotteen ottamista, kun kyseessä on uusi rokote. Mutta yllättävän myönteisesti siihen on suhtauduttu. Se on hyvä asia, sillä rokote on ollut erittäin hyvin siedetty. Siinä ei ole valkuaisaineita, mikä tekee siitä paremmin siedetyn rokotteen. Jotain pinnallista ihoarkuutta, punotusta ja turvotusta voi ilmetä, mutta se on ihan normaalia, Suhonen sanoo.

Suhonen sai rokotteen ensimmäisten joukossa lähes kaksi viikkoa sitten.

- Mitään oireita en ole rokotteesta saanut, Suhonen vakuuttaa.

Koronarokotuksia on järjestetty myös yksityisellä puolella. Lieksan Kotipritti oy:ssä rokotuksia annettiin kahtena päivänä tällä viikolla.

- Maanantaina rokotettiin Hopeapajussa 16 asukasta ja 14 henkilökuntaan kuuluvaa. Kotipirtillä rokotuksen sai 24 asukasta ja 21 henkilökunnan työntekijää. Myös Riverialta meillä harjoittelussa olevat opiskelijat rokotetaan, kertoo toimitusjohtaja Marika Nevalainen.

Hänen mukaansa koronarokotuksen saaminen on ollut huojentavaa.

- Kyllä tätä on kovasti jo odotettu. Tehosterokotukset on sovittu Siun soten kanssa kolmen viikon päähän. Niiden vuoro on helmikuun puolivälissä, Nevalainen iloitsee.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 28.1.

Kommentoi

Hae sivuilta