Julkaistu 
Harri Ronkainen

Hätähuuto Lieksan Tukipisteeltä

Irma Nykäsen johtaman Lieksan Tukipisteen talous on tiukoilla. Harri Ronkainen Irma Nykäsen johtaman Lieksan Tukipisteen talous on tiukoilla.

Lieksan Tukipiste ry pyrkii paikkaamaan rahapulaansa saamallaan pienkeräysluvalla, jolla voi kerätä enintään 10 000 euroa kolmen kuukauden aikana kahdesti vuodessa.

- Voi sanoa, että rahankeräys on hätähuuto, sanoo puheenjohtaja Irma Nykänen.
Miten vakava tilanne on?

- Meillä ei ole esimerkiksi varaa palkata työllisyyspuolen vetäjiä. Se on vakava puute, Nykänen vastaa.
Yhdistyksen vuosibudjetti on hieman vajaat 500 000 euroa. Se tietysti toivoo, että pienkeräyksessä kansan käsi on karttuisa, minkä lisäksi katseet on kohdistettu Lieksan kaupunkiin. Se avustaa yhdistystä, joka kuitenkin toivoo nykyistä enemmän tukea.

- Neuvotellaan koko ajan kaupungin kanssa siitä, onko meidän toimintamme niin tärkeää, että sitä kannattaisi rahoittaa enemmän, Nykänen toteaa.
Yhdistyksellä on paljon monipuolista toimintaa, jonka monet kokevat erittäin tärkeäksi. Sillä on toimitilat Asema-aukio 2:ssa, jonne ihmisillä on mahdollisuus tulla kuutena päivänä viikossa.

- Aloitamme uuden soittokierroksen niille ihmisille, jotka eivät ole uskaltaneet koronan takia käydä meillä. Avaamme myös auttavan puhelimen, Nykänen kertoo suunnitelmista.

Lue lisää aiheesta tiistain 2.2. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta