Julkaistu 
Martti Heikkinen

Koti TV:n etäkuntoutusohjelma liikuttaa ikäihmisiä arkipäivisin

Hilkka Kilpinen (vas.) ja Sirpa Virman voimistelivat Koti TV:n opastuksella viime viikolla. Martti Heikkinen Hilkka Kilpinen (vas.) ja Sirpa Virman voimistelivat Koti TV:n opastuksella viime viikolla.

Siun soten ja Kuntoa kansalle -palvelun yhteistyössä toteuttama etäkuntousohjelma Koti TV käynnistyi joulukuun puolivälissä. Koti TV lähettää ikäihmisille suunnattua kuntouttavaa ohjelmaa joka arkipäivä kaksi tuntia. Ohjelmassa on fyysistä toimintaa sekä muistin ja oppimisen vahvistamiseen ja ylläpitoon liittyviä harjoitteita.

- Koti TV näkyy antennitalouksissa kanavapaikalla 33 sekä DNA-kaapelitalouksissa. Elisan ja Telian kaapelitaloudet ovat toistaiseksi jääneet ilman palvelua. Tavoitteena on saada ohjelma näkymään eri puolilla Pohjois-Karjalaa, kertoo Siun soten toimialuejohtaja Eija Rieppo.

Kanava on saanut Riepon mukaan hyvän suosion sitä jo käyttäviltä ihmisiltä.

- Ohjelmatarjonta on koettu kiinnostavaksi ja hyödylliseksi. Palvelu on käyttäjälle ilmainen ja helppo. Tällä hetkellä jumpat tulevat palveluntuottajalta. Mietinnässä on, että saisimme Joensuun ammattikorkeakoulun fyssariopiskelijat mukaan tuottamaan liikuntatuokioita. Jumppien lisäksi kanavalta löytyy muistiin liittyviä tehtäviä ja tuokioita, Rieppo selvittää.

Hän toivoo, että mahdollisimman moni ikäihminen löytää uuden kanavan ja ottaa jumppahetket osaksi päivittäistä arkirutiinia.

- Esimerkiksi kotihoidon henkilöstö auttaa tarvittaessa kanavan virityksessä. Lisäksi asumispalveluyksiköissä on toivottu, että henkilöstö pysähtyisi jumppahetkinä jumppaamaan yhdessä ikäihmisten kanssa, Rieppo kertoo.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 2.2.

Kommentoi

Hae sivuilta