Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Riveria Lieksan opiskelija Elizaveta Kaletckaia Taitaja2021-kilpailun finaaliin

Elizaveta Kaletckaia on viihtynyt Lieksassa ja opinahjonsa uusissa Brahea-kampuksen tiloissa. Kirsi Vänskä Elizaveta Kaletckaia on viihtynyt Lieksassa ja opinahjonsa uusissa Brahea-kampuksen tiloissa.

Riveria Lieksan koulutusyksikön toisen vuoden merkonomiopiskelija Elizaveta Kaletckaia on päässyt valtakunnallisen Taitaja2021-kilpailun finaaliin. Kaletckaia varmisti finaalipaikan asiakaspalvelu ja myynti -kategorian semifinaalissa, joka järjestettiin tällä viikolla.

- Finaaliin pääseminen kuulostaa ihan mahtavalta. Myyntityö ja asiakaspalvelu on aina kiinnostanut minua. Olen sosiaalinen ja haluan työskennellä ihmisten kanssa. Tämä on minun juttuni, Kaletckaia iloitsee.

Ammattitaidon SM-kisojen semifinaalit järjestettiin tänä vuonna koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti hajautettuna. Jokainen opiskelija teki kilpailutehtävän omalla paikkakunnallaan.

- Normaalioloissa Elizaveta, meidän kesken Liisa, olisi esitellyt ja myynyt kilpailutuotetta Joensuun Prismassa. Nyt hän teki markkinoitavasta tuotteesta esittelyvideon, joka kuvattiin yhteistyökumppanimme Lieksan K-Citymarketin tiloissa, kertoo lehtori ja Taitaja-kilpailun valmentaja Merja Ryynänen.

Hän muistuttaa, ettei kilpailussa pärjääminen ole suinkaan läpihuutojuttu, vaan sen eteen on tehtävä paljon töitä ja ennakkovalmisteluja.

- On tunnettava myytävä tuote ja osattava myydä ja esitellä se myös englanniksi. Videon lisäksi semifinaali koostui kirjallisesta tehtävästä sekä tuomarihaastattelusta, joka tehtiin puhelimitse, Ryynänen selvittää.

Valmennettavan finaalipaikka maistuu myös Ryynäselle.

- Olen todella tyytyväinen Liisan suoritukseen, motivaatioon ja panostukseen, mikä hänellä on ollut tähän kilpailuun. On todella hieno saavutus päästä 56 osallistujan joukosta kahdeksan parhaimman joukkoon, Ryynänen tietää.

Taitaja2021-kilpailu järjestetään 18.–20.5.2021 koronaepidemian vuoksi uudella tavalla. Yhden ison yleisötapahtuman sijaan kilpailulajit järjestetään hajautetusti Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa. Yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan virtuaalisesti Suomesta ja ulkomailta.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 9.2.

Kommentoi

Hae sivuilta