Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksa keventää koronarajoituksia, kirjasto avautuu yleisölle

Lieksan kaupungin valmiusryhmä seuraa tiiviisti koronatilannetta. Seuraavan kerran se kokoontuu viimeistään maanantaina 22.2. Marja Mölsä Lieksan kaupungin valmiusryhmä seuraa tiiviisti koronatilannetta. Seuraavan kerran se kokoontuu viimeistään maanantaina 22.2.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä päätti tänään keventää maltillisesti voimassa olevia koronarajoituksia. Aikaisemmin pikalainausperiaatteella kirjasto avataan yleisölle 10.2. alkaen. Lehtilukusalin ja asiakaspäätteiden paikkoja harvennetaan niin, että turvavälien noudattaminen on mahdollista. Lisäksi suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä, huolehditaan hygieniasta ja asiakasmäärää valvotaan, jotta asiointi säilyy turvallisena. Pidempi aikaista oleskelua kirjastossa suositellaan edelleen välttämään. Kirjastoauto Hilippa jatkaa toimintaa samalla neljän asiakkaan henkilömäärän rajoituksella, kuin tähänkin saakka. Myös kaupungin työllisyyspalvelujen Vauhdittamo avataan yleisölle. Puutikki-myymälä pysyy toistaiseksi suljettuna.

Rajoitusten keventämisen perusteena on se, että koronapandemian tilanne on Lieksassa ollut pitkään rauhallinen ja tilanne myös Pohjois-Karjalan maakunnan alueella näyttää tällä hetkellä rauhallisemmalta.

- Valmiusryhmässä pohdittiin jälleen hyvin laajasti rajoituksia, mahdollisia riskejä sekä alueellista tilannekuvaa. Tilanne meillä Lieksassa jatkuu tällä hetkellä rauhallisena, mutta huomiotta ei voida jättää esimerkiksi lähestyviä talvilomaviikkoja, ja niiden aikana mahdollisesti tänne suuntautuvaa lomailua, taustoittaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen valmiusryhmän tekemiä päätöksiä.

 Hän korostaa, että selkeyden vuoksi ei myöskään haluta lähteä sille linjalle, että toimintoja avataan ja suljetaan vuorotellen lyhyissä pätkissä.

Lieksan kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen osalta kaupunki ottaa soveltuvilta osin käyttöön Siun soten ohjeistuksen toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa, ammattikorkeakoulussa sekä yliopistossa opiskelevien opiskelijoiden harjoittelujaksojen suhteen. Lieksan kaupunki ei ole koronapandemian aikana tarjonnut lainkaan työharjoittelupaikkoja opiskelijoille.

- Rajoitusten lieventämistä tehdään hyvin maltillisesti ja portaittain, kuten tähänkin saakka. Valoa tunnelin päässä on jo nähtävissä, ja se lisääntyy entisestään, kun vain maltetaan edelleen noudattaa ohjeita. Kaikkia toimintoja ei vielä voida avata, mutta toivoa siitäkin on. Ikäihmisten joukossa alkaneet koronarokotukset ovat jo vahva merkki siitä, että parempaan suuntaan ollaan menossa, Määttänen totetaa.

 Kulttuurikeskuksen Brahe-sali ja lapsiperheiden Kohtaamispaikka pysyvät edelleen suljettuina. Kansalaisopisto puolestaan toimii vain etäopetuksen osalta. Pielisen museo jatkaa toimintaa Aluehallintoviraston asettaman 20 henkilön kokoontumisrajoituksen mukaisesti.

 Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuus sisäliikuntapaikoissa (jäähalli, koulujen liikuntasalit sekä Liehun liikuntatilat ja uimahalli) jatkuu. Harrastustoiminnasta vastaavien seurojen kanssa on sovittu pelisäännöistä vuorojen suhteen ja niitä tulee noudattaa. Yksittäisiä otteluita liikuntatiloissa on mahdollista järjestää, mutta ei edelleenkään useamman joukkueen turnauksia, jotka aiheuttaisivat laajempaa liikkumista paikkakuntien ja maakuntien välillä, ja sitä kautta nostaisivat riskiä myös viruksen leviämiselle. 

 Aikuisten harrasteryhmien osalta kaupungin liikuntatilat pysyvät toistaiseksi suljettuina.

 Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran viimeistään maanantaina 22.2.

Kommentoi

Hae sivuilta