Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksan kaupunki teki luistelukentän torille, Urheilupuistossa uusia polkuja

Pelastuslaitoksen palomies-ensihoitaja Jaakko Valtola toi vettä luistelukentän pohjalle tiistaina. Marja Mölsä Pelastuslaitoksen palomies-ensihoitaja Jaakko Valtola toi vettä luistelukentän pohjalle tiistaina.

Lieksan kaupungin liikuntatoimi on avannut uuden luistelukentän torille. Kentän jäädyttäminen tehtiin pelastuslaitoksen avulla ja kenttä on nyt luistelijoiden vapaassa käytössä.
Torin luistelukenttä täydentää ulkoliikuntapaikkojen tarjontaa.
– Tänä talvena koronapandemian vuoksi on jouduttu rajoittamaan sisäliikuntapaikkojen tarjontaa harmittavan paljon, joten on pyritty keksimään uusia palveluja niiden tilalle, kertoo Lieksan kaupungin liikuntasihteeri Jarmo Honkanen.
Torin luistelukenttä on suunnattu nimenomaan luistelijoille.
– Se on mailaton, kiekoton sekä palloton luistelualue, joten se sopii esimerkiksi perheiden tai pitkän tauon jälkeen luistelua kokeilevien käyttöön, Honkanen tarkentaa kentän kohderyhmiä.
Uusia polkuja
Torin luistelukentän lisäksi tämän talven uutuutena on mahdollisuus frisbeegolfin heittämiseen Urheilupuiston heittopaikoilla.
Lisäksi liikuntatoimi on järjestänyt Urheilupuistoon myös polkuja kävelyä tai lumikenkäilyä varten, joten myös lenkkeilijöille on uusia mahdollisuuksia tarjolla.
– Näitä polkuja käyttäessä kannattaa olla kuitenkin valppaana, mikäli huomaa, että frisbeen heittäjiä on yhtä aikaa liikenteessä. Sopu kuitenkin antaa sijaa ja yhteispelillä liikkuminen Urheilupuistossa on kaikille mahdollista, Honkanen muistuttaa.
Hän toivoo, että uudet liikuntapaikat tuovat iloa lieksalaisten arkeen, viikonloppuihin ja tulevien hiihtolomaviikkojenkin ajalle.
Luistelukenttä on suunnattu nimenomaan luistelijoille.

Kommentoi

Hae sivuilta