Julkaistu 
Varpu Strengell

Pestuu-tapahtuma verkon kautta

Studiossa opiskelijoita edustivat Siiri Martikainen (vas.) ja Riina Palviainen sekä Riverian asennevalmentaja Jani Torppa (oik.). Haastateltavana Marika Nevalainen. Varpu Strengell Studiossa opiskelijoita edustivat Siiri Martikainen (vas.) ja Riina Palviainen sekä Riverian asennevalmentaja Jani Torppa (oik.). Haastateltavana Marika Nevalainen.

Riverian Pestuu-tapahtuma eli Lieksan Työelämä- ja jatko-opintopäivä järjestettiin viime keskiviikkona Tekniikkataloon rakennetusta studiosta livelähetyksenä. Aamupäivällä esille pääsivät työnantajat ja iltapäivällä opiskelijoille oli tarjolla tietoa jatko-opiskelumahdollisuuksista.
Syksyn aikana kävi selväksi, ettei Petsuu-tapahtumaa voida entisellä mallilla tällä kertaa järjestää. Koska sekä opiskelijat että työnantajat pitävät tapahtumaa tärkeänä, sitä ei haluttu jättää pois.
- Opiskelijat ovat pitäneet tärkeänä, että heillä on työelämäyhteyksiä ja mahdollisuuksia tavata työnantajia. Kun oli epävarmaa voidaanko kiertueena aiemmin toteutettua Pestuu-tapahtumaa järjestää ollenkaan, lähdettiin miettimään uutta tapaa, taustoitti Riverian opinto-ohjaaja Eine Paldan.
Osa työnantajien osuuksista oli tehty aiemmin taltioituina haastatteluina, osaa haastateltiin paikan päällä.

Yksi suorassa lähetyksessä haastatelluista oli Lieksan Kotipirtti oy:n toimitusjohtaja Marika Nevalainen. Hän näkee Pestuu-tapahtuman tärkeänä linkkinä Riverian ja yritysten välillä.
– Joka vuosi olemme tähän osallistuneet. Jonkin verran on niissä rekrytoitu työntekijöitä ja on pyritty myös innostamaan opiskelijoita hakemaan harjoittelupaikkoja, hän kertoi.
Vastaava netin välityksellä toteutettava Pestuu- ja Työelämä- ja jatko-opintopäivä kiertää jokaisella Riverian toimipaikalla. Lähetykset ovat nähtävissä Riverian YouTube-kanavalla

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 16.2.

Kommentoi

Hae sivuilta