Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Koronarokote ei lieksalaisia ikäihmisiä pelota

Terveydenhoitaja Riitta Pehkonen antoi koronarokotteen Elvi Ullgrenille tiistaina. Tehosterokotteen vuoro on 12 viikon kuluttua toukokuussa. Martti Heikkinen Terveydenhoitaja Riitta Pehkonen antoi koronarokotteen Elvi Ullgrenille tiistaina. Tehosterokotteen vuoro on 12 viikon kuluttua toukokuussa.

Iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien koronarokotukset käynnistyivät Lieksassa terveysasemalla maanantaina iltapäivällä.

- Alunperin rokotusten oli määrä alkaa tiistaiaamuna, mutta kun saimme rokotteita oletettua aiemmin, pääsimme aloittamaan rokotukset jo maanantaina. Silloin rokotettiin yhteensä 12 henkilöä, kertoioLieksan terveysaseman vastaanottopalvelujen osastonhoitaja Tuula Riikonen.

Tälle viikolle terveysasemalle saatiin reilut sata annosta kahta eri koronarokotetta.

- Yli 70-vuotiaille tarkoitettua Comirnaty-rokotetta saatiin yhteensä 84 ja alle 70-vuotiaille annettavaa Astra Zeneca -rokotetta 60 annosta. Loppuviikosta Astra Zenecaa saadaan vielä muutamia kymmeniä lisäannoksia. Rokotuksia on tarkoitus antaa tulevana lauantaina. Siihen ajanvarauksen voi tehdä vain netin kautta, Riikonen ohjeistaa.

Kesällä 87 vuotta täyttävä Elvi Ullgren otti koronarokotteen yhdessä Väinö-puolisonsa kanssa tiistaina.

- Ihan hyvillä mielin tultiin rokotukseen. Kaikki rokotteet mitä on tarjottu, olen aina ottanut. Jospa tämä jonninjoutava rokotuksen kyttääminen tällä nyt vähenisi. Mies täytti kuun alussa 90 vuotta. Ihan rauhallisesti ollaan oltu kotona, eikä me liikuta oikein missään. Koronarokote ei meitä pelota. Ei tämän ikäisiä pelota enää mikään, Ullgren naurahti.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 18.2.

Kommentoi

Hae sivuilta