Julkaistu 
Varpu Strengell

Puuta liiterit täyteen – retkikohteiden huoltosesonki kiivaimillaan

Viime viikolla puuliitereitä täytettiin Ruunaan retkikohteissa. Heikki Räsänen Viime viikolla puuliitereitä täytettiin Ruunaan retkikohteissa.

Metsähallitus huoltaa parhaillaan retkeilypaikkojaan. Talvilomalaisia ennakoidaan saapuvan nauttimaan Metsähallituksen ylläpitämistä kohteista lomaviikkojen aikana runsain määrin. Samalla valmistaudutaan tulevaan kesään. Odotuksena on, että kotimaanmatkailun suosio jatkuu ja kävijöitä riittää joka kolkkaan vähintään viime vuoden tapaan.
- Kyllä on saanut puuta ajaa, aika tyhjiä liitereitähän sitä on monessa paikassa ollut mutta missään ei ole tainnut olla ihan tyhjää liiteriä, toteaa Metsähallituksen suunnittelija Heikki Räsänen hymyillen.
Vain yhteen paikkaan Ruunaalla jouduttiin viime vuonna viemään lappu, että kohdetta ei pystytä huoltamaan ennen talvea.

Viime vuonna retkeilijöiden määrä jopa hieman yllätti, nyt osataan varautua jo paremmin. Tänä talvena liiterit täytetään ääriään myöten etenkin niissä kohteissa, joita ei päästä kesällä huoltamaan.
- Siitä lähdetään, että kävijämäärä on tänä vuonna isompi kuin se oli toissavuonna, Räsänen määrittää.
Jo helmikuun alkupuolella on ollut nähtävissä, että luonto vetää edelleen.
- Laskureiden mukaan kävijämäärät ovat aiempaan verrattuna esimerkiksi Ruunaalla olleet kasvussa jo heti alkuvuodesta, Räsänen kertoo.
Arvion mukaan kävijöitä on tammikuussa ollut 20–30 prosenttia viime vuoden tammikuuta enemmän.
– Määrällisesti puhutaan ehkä sadoista kävijöistä, mutta prosentteina kasvu on tuota luokkaa, Räsänen täsmentää.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 23.2.

Kommentoi

Hae sivuilta