Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Valmiusryhmä: Lieksan koronarajoituksiin ei muutoksia

Lieksan kaupunki jatkaa voimassa olevia koronarajoituksia 9.3. saakka. Marja Mölsä Lieksan kaupunki jatkaa voimassa olevia koronarajoituksia 9.3. saakka.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä päätti tänään pidetyssä kokouksessaan pitää kaupungissa voimassa olevat koronaviruksen leviämistä estävät rajoitukset ennallaan. Rajoitukset ovat voimassa 9.3. saakka.

- Tällä hetkellä huolta viruksen leviämisen osalta aiheuttavat virusmuunnokset, joiden osuus tartunnoista on valtakunnallisesti kasvava. Meneillään oleva talvilomakausi osaltaan nostaa merkittävästi viruksen leviämisen mahdollisuutta alueiden välisen matkailun myötä, perustelee kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen tehtyä päätöstä.

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että kulttuurikeskuksen Brahe-sali, lapsiperheiden Kohtaamispaikka ja työllisyyspalvelujen Puutikki-myymälä pysyvät suljettuina.

Kaupungin sisäliikuntapaikoissa (jäähalli, koulujen liikuntasalit, Liehun liikuntatilat ja uimahalli) lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta on mahdollista, mutta aikuisten harrasteryhmien osalta liikuntatilat pysyvät edelleen suljettuina. Kansalaisopiston etäopetusryhmät jatkavat toimintaa, mutta lähiopetusta ei toistaiseksi järjestetä.

Valmiusryhmä muistuttaa lieksalaisia ja Lieksassa lomailevia voimassa olevista alueellisista suosituksista ja ohjeista Pohjois-Karjalan maakunnan alueella. Lisäksi tutut ohjeet käsien pesusta, yskimishygieniasta, kasvomaskien käytöstä sekä vähintään kahden metrin turvaväleistä on syytä huomioida erityisen tarkasti.

Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran viimeistään maanantaina 8.3.

Kommentoi

Hae sivuilta