Julkaistu 
Varpu Strengell

Uusi yritys vastasi kysyntään: välineitä ja menopelejä vapaa-ajan viettoon

Joonas Tuovinen (vas.) ja Jani Kuiri perustivat uuden yrityksen huomattuaan vuokravälineillä olevan kysyntää Lieksassa. Varpu Strengell Joonas Tuovinen (vas.) ja Jani Kuiri perustivat uuden yrityksen huomattuaan vuokravälineillä olevan kysyntää Lieksassa.

Jani Kuiri ja Joonas Tuovinen alkoivat viime kesänä vesijeteillään ajellessaan heitellä ajatusta, että tarjoaisivat mahdollisuuden lajiin myös muille.
- Paljon oli kyselijöitä ja kiinnostuneita, mutta vesijettejä ei ollut kellään vuokrata, Kuiri sanoo.
Ei ollut heilläkään vielä viime kesänä, koska hyvillä keleillä teki mieli ajella itse.
Ensi kesänä tilanne on toinen, sillä Kuiri ja Tuovinen perustivat JJ Vuokraus oy:n. Se vuokraa vapaa-ajan välineitä, joiden avulla pääsee pitämään hauskaa ja nauttimaan luonnosta. Jettien lisäksi kesävalikoimissa tulee olemaan ainakin sup-lautoja ja wakeboardeja.
Talvea varten on moottorikelkkoja, sähköavusteisia fatbikeja, liukulumikenkiä, lumikenkiä ja retkiluistimia. Kelkkoja löytyy aikuisille ja lapsille. Yritys on myös tehnyt sataman kupeeseen radan lasten kelkka-ajeluja varten.
- Monella ei ole paikkaa, missä kokeilla kelkkaa. Tällä radalla lapset voivat turvallisesti ajella, Joonas Tuovinen sanoo.
Aikuisten vuokrakelkoilla pääsee myös Lieksan kelkkareitistölle, yritys on hankkinut reittiluvat ihan sitä ajatellen.
-Tällä puolen Pielistä ei ollut tämmöistä tarjontaa, ja Kolille ja Ruunaalle, missä niitä on tarjolla, on jonkin verran matkaa. Kyselyä täällä on kuitenkin ollut, joten nähtiin tälle tilausta, Joonas Tuovinen taustoittaa.
Kuiri ja Tuovinen tietävät, että esimerkiksi moottorikelkat ja vesijetit ovat kalliita hankkia ja myös niiden ylläpito on hintavaa.
- Ne ovat myös semmoisia, että niitä tarvitsee yleensä kerran tai pari vuodessa, joten omaksi ostaminen ei välttämättä ole järkevää, Tuovinen määrittää.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 2.3.

Kommentoi

Hae sivuilta