Julkaistu 
Harri Ronkainen

Uusi yhdistys vaalii kulttuuriperintöä

Elli Oinonen-Edénin johtama Lieksan Lieksan kulttuuriperinnön tuki ry vastustaa Kaarisillan purkamista. Harri Ronkainen Elli Oinonen-Edénin johtama Lieksan Lieksan kulttuuriperinnön tuki ry vastustaa Kaarisillan purkamista.

Lieksaan on perustettu uusi yhdistys, Lieksan kulttuuriperinnön tuki ry.

- Kiireellisin vaikuttamisen paikka on Kaarisilta-asiaan vaikuttaminen, korostaa puheenjohtaja Elli Oinonen-Edén.
Kaarisilta on ajankohtainen, sillä sen kohtalosta ollaan nyt päättämässä lopullisesti parhaillaan laadittavan Mähkönsillan asemakaavan yhteydessä.
Juuri huoli Kaarisillan tulevaisuudesta toimi motiivina, kun yhdistys perustettiin, mutta pelkästään Kaarisillan suojelemiseksi sitä ei perustettu.  Yhdistys haluaa toimia kaikkien Lieksan arvorakennusten ja -kohteiden puolesta.

- Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia Lieksan ja Pielisen piirin kulttuuriperintöä edistämällä sen tutkimusta, suojelua, kestävää käyttöä ja hoitoa. Tavoitteen saavuttamiseksi yhdistys pyrkii lisäämään lieksalaisten, Pielisen seudun asukkaiden ja muiden suomalaisten tietoisuutta lieksalaisen ja pielisjärveläisen kulttuuriperinnön arvoista edistämällä alan valistustoimintaa ja aktivoimalla toimintaan kulttuuriperinnön vaalimisen puolesta, yhdistyksen säännöissä todetaan.

Lue lisää aiheesta torstain 4.3. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta