Julkaistu 

Yhdistystoiminta kovilla koronarajoitusten takia

Lieksan Hengitysyhdistyksen aktiivit Maija Kaverinen (vas.), Sinikka Lavikainen ja liikuntavastaava Aino Mitrunen haluavat muistuttaa, ettei fyysistä yhdistystoimintaa pidä järjestää koronarajoitusten aikana. Martti Heikkinen Lieksan Hengitysyhdistyksen aktiivit Maija Kaverinen (vas.), Sinikka Lavikainen ja liikuntavastaava Aino Mitrunen haluavat muistuttaa, ettei fyysistä yhdistystoimintaa pidä järjestää koronarajoitusten aikana.

Peruutuksia toisensa perään. Korona on vaikuttanut merkittävästi yhdistystyöhön.

- Kaikki ennakkoon tehdyt toimintasuunnitelmat ovat menneet niin, ettei niitä ole pystytty toteuttamaan. Kyllä se on harmittanut todella paljon. Yhdistyksemme toiminnan kannalta tämäkin kevät on todella huono. Valitettavasti meillä ei ole mitään mahdollisuutta järjestää tapahtumia ja tilaisuuksia niin kauan, kuin koronatilanne sen estää, kertoo Lieksan Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja Maija Kaverinen.

Yhdistyksessä seurataan ja noudatetaan tarkkaan paikallisia ja valtakunnallisia koronaohjeistuksia ja suosituksia.

- Jäsenistömme on riskiryhmään kuuluvaa. Monilla on astmaa, uniapneaa, keuhkoahtaumatautia jopa keuhkofibroosia. Emme tietenkään halua altistaa hengityssairaita ihmisiä koronalle. Yhteisiä tapahtumia ei pidä nyt järjestää, ettei kukaan turhaan altistuisi virukselle, Kaverinen muistuttaa.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Sinikka Lavikainen tukee Kaverisen mielipidettä.

- Mielestäni yhdistysten ja järjestöjen pitäisi ottaa enemmän vastuuta tapahtumista ja menoista. Vaikka koolla olisi vain viisi ihmistä, yksikin voi altistaa kaikki muut. Eivät rajoitukset suojaa ihmisiä. Kun kaikki ottaisivat tämän huomioon, korona saataisiin pois mahdollisimman pian, Lavikainen sanoo.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 9.3.

Kommentoi

Hae sivuilta