Julkaistu 
Harri Ronkainen

Lieksa tipahti kilpailussa Erä- ja luontokulttuurimuseosta

Erä- ja luontokulttuurimuseota suunniteltiin Lieksassa Pielisen museon yhteyteen, jonka näyttelyhallissa on eränkäyntiin liittyviä esineitä. Varpu Strengell Erä- ja luontokulttuurimuseota suunniteltiin Lieksassa Pielisen museon yhteyteen, jonka näyttelyhallissa on eränkäyntiin liittyviä esineitä.

Valtakunnalliselle Erä- ja luontokulttuurimuseolle etsitään sijaintipaikkaa kilpailulla, jonka toiseen vaiheeseen on valittu viisi kuntaa.

- Imatra, Oulu, Pyhtää, Riihimäki ja Rovaniemi, luettelee kilpailukunnat hankkeen projektipäällikkö Timo Kukko.
Lieksa ei ole siis enää kilpailussa mukana. Sen ensimmäiseen vaiheeseen lähetti hakemuksen Lieksa ja 23 muuta kuntaa.
Lieksan kaupunginhallituksen päätöksellä Erä- ja luontokulttuurimuseota koskevan hakemuksen jättämisestä vastasi Pielisen museo, jonka vuonna 2023 suunnitellun peruskorjauksen yhteydessä olisi voisi toteuttaa Erä- ja luontokulttuurimuseon vaatima lisätilan rakentaminen.
Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Kalastusmuseoyhdistys käynnistivät maa- ja metsätalousministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä museoviraston tukemana viime vuonna hankkeen luonnon virkistyskäyttömuotoja yhdistävän uuden museon aikaansaamiseksi.

Kukko on tyytyväinen hankkeen etenemiseen.

- Aloite museon saamisesta paikkakunnalle on yleensä syntynyt kuntalaisilta tai luottamushenkilöiltä. Yleisesti kulttuurilaitosten perustamista ajaa kaupungin virkamieskoneisto, mutta nyt liikkeellä ovat kansalaiset, jotka kokevat tämän museon koskettavan heidän elämäänsä, Kukko toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta