Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Entistä kuntajohtoa pyrkii valtuustoon Lieksassa

Esko Lehto (vasemmalla) ja Matti Taponen pyrkivät päättäjiksi Lieksan kaupunginvaltuustoon. Arkistokuva: Martti Heikkinen Esko Lehto (vasemmalla) ja Matti Taponen pyrkivät päättäjiksi Lieksan kaupunginvaltuustoon.

Kesäkuun kunnallisvaaleihin on tähän mennessä ilmoittautunut Lieksassa kaikkiaan 105 ehdokasta. Määrä on hivenen edellisvaaleja suurempi, silloin ehdokkaiden määrä oli 95. Vaaleissa on mukana seitsemän puoluetta, nykyisten valtuustopuolueiden lisäksi myös Vihreillä on oma ehdokaslista.

Nimekkäimmistä nykyisistä valtuutetuista ehdolle ei ole asettunut enää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen (kesk.) sen sijaan kaikki muut kaupunginhallituksen nykyiset jäsenet sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto ovat mukana vaaleissa tänäkin vuonna.

Uusina kasvoina valtuustoon on pyrkimässä muun muassa entistä kuntajohtoa, entinen kaupunginjohtaja Esko Lehto (kesk.) ja entinen kaupunginsihteeri sekä vs. kaupunginjohtaja Matti Taponen (sd.). Myös kuntapolitiikasta vuonna 2017 vetäytynyt kaupunginvaltuuston entinen puheenjohtaja Ari Marjeta (sd.) on asettunut jälleen ehdokkaaksi.

Muhkein ehdokaslista, 36 nimeä, Lieksassa on Keskustapuolueella, Sosialidemokraateilla on 22 ehdokasta, Perussuomalaiset-puolueella 19, Kokoomuksella 11, Kristillisdemokraateilla 10, Vasemmistoliitolla 5 ja Vihreillä 2 ehdokasta.

Vaalien siirrosta johtuen ehdokaslistoja voi täydentää 4.5. saakka.

Ehdokaslistojen yhdistelmä löytyy tiistaina 16.3. Lieksan Lehdestä - printtinä tai diginä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta