Julkaistu 
Martti Heikkinen

Koronarokotettujen määrä kasvaa tasaisesti Lieksassa

Terveydenhoitaja Riitta Pehkonen keskusteli  koronarokotukseen liittyvistä yksityiskohdista Antti Niskasen kanssa Lieksan terveysasemalla keskiviikkoaamuna. Martti Heikkinen Terveydenhoitaja Riitta Pehkonen keskusteli koronarokotukseen liittyvistä yksityiskohdista Antti Niskasen kanssa Lieksan terveysasemalla keskiviikkoaamuna.

Siun sote laajensi koronarokotuksia uusiin ikäryhmiin keskiviikosta 17.3. alkaen. Ikäihmisten osalta jatkossa ajan voivat varata vuonna 1951 tai sitä ennen syntyneet eli tänä vuonna 70 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat henkilöt. Ikäryhmää laajennetaan myös vakavimpaan riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden osalta. Nyt koronarokotuksia voivat varata myös vuosina 1952–1961 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

- Rokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta Siun soten nettisivuilta tai puhelimitse, kertoi Siun soten sairaanhoitaja Mirja Karhinen.

Hänen mukaansa lieksalaiset ovat varanneet vapaana olevia aikoja aktiivisesti.

- AstraZenecan rokotukseen Lieksan varausaste on 90 prosenttia, kun se Siun soten alueella on 62 prosenttia. Tälle viikolle oli varattavissa 115 aikaa, joista 104 on jo varattu. Uskon, että kaikki ajat tullaan käyttämään, Karhinen sanoi.

AstraZenecasta on tullut jonkin verran kyselyjä Lieksan terveysasemalle.

- Ihmiset ovat havahtuneet rokotteen ympärillä olevaan mediamylläkkään. Jonkin verran on tullut rokotusten perumisia. Rokotteen antamista jatketaan, sillä toistaiseksi ei ole löytynyt syy-yhteyksiä, että rokote aiheuttaisi veritulppia, Karhinen muistuttaa.

Hän kehottaa ihmisiä ottamaan AstraZeneca-rokotteen jatkossakin.

- Jos ihmiset alkavat nyt perua rokotuksia, voidaan olla tilanteessa, että rokotukset jatkuvat vielä kahden vuoden päästä, Karhinen totesi.

Koko juttu Lieksan Lehdessä 18.3.

Kommentoi

Hae sivuilta