Julkaistu 
Varpu Strengell

Matkailijan tulo Lieksaan helpoksi

Lieksassa on paljon ja monipuolista tarjontaa matkailijoille. Nyt palvelut kootaan yhteen ja samaan paikkaan nettiin, jolloin niiden löytäminen ja ostaminen on helppoa. Varpu Strengell Lieksassa on paljon ja monipuolista tarjontaa matkailijoille. Nyt palvelut kootaan yhteen ja samaan paikkaan nettiin, jolloin niiden löytäminen ja ostaminen on helppoa.

Lieksan Kehitys oy Lieken hallinnoima kaksivuotinen Pielisen matkailualueen kehittämishanke 2022 kokoaa matkailuyritysten tarjoamat palvelut nettiin asiakkaiden helposti löydettäväksi ja ostettaviksi. Tähän pyritään kokoamalla Lieksan alueen matkailupalvelut samalle digitaaliselle alustalle. Eri asiakasryhmille kootaan erisisältöisiä tuotepaketteja.
- Tavoite on tehdä tänne tulo asiakkaille helpoksi, kun kaiken voisi ostaa samasta paikasta, eikä tarvitse erikseen soittaa joka paikkaan. Jos vaikkapa lapsiperhe olisi tulossa tänne viikonlopuksi kesäaikaan ja majoittuisi mökissä, voisi paketissa olla käynti PikkuKilissä, tikkupullan paistoa ja ilman muuta kalastusta tai kanoottiretki Ruunaalla, kuvaa LieKen yritysyritysasiantuntija Mari Mustonen.

Siinä missä ostamisen helppous houkuttelee matkailijoita, se palvelee myös paikallisia.
- Esimerkiksi paikalliset yhdistykset monesti miettivät, että olisipa kiva käydä jossain yhdessä. Kun tarjolla on valmiita paketteja, sellaisen järjestäminen on nykyistä helpompaa, Mustonen sanoo.
Hänen kokemuksena mukaan yritykset haluavat tehdä yhteistyötä ja heillä on paljon ideoita. Hanke auttaa hiomaan ideoista tuotteita ja saamaan ne digitaaliseen myyntiin esimerkiksi työpajatyyppisellä tuotteistamiskoulutuksilla.

Yksi keskeinen osa hanketta on tuotteistaa retkeily- ja teemareittejä OutdoorActive-sovelluksen avulla. Ensimmäisenä kohteena tulee olemaan Karhunpolun maastopyöräilyreitti ensi kesänä.
- Sen jälkeen samasta paikasta löytyvät Karhunpolun kuvaukset korkeuseroineen, matkan varrella oleva palvelutarjonta, kuten majoituspaikat, ja tieto siitä, millä kyydillä reitin alkuun pääsee, jos retkensä haluaa aloittaa vaikkapa Teljosta.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 23.3.

Kommentoi

Hae sivuilta