Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksan uimahallin terapia-allasosasto avataan koronatauon jälkeen – käyttö vain ajanvarauksella

Uimahallin terapiaosasto avataan käyttöön koronatauon jälkeen. Marja Mölsä Uimahallin terapiaosasto avataan käyttöön koronatauon jälkeen.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä päätti tänään laajentaa kaupungin uimahallin käyttöä terapia-altaan ja -saunan osalta kuntouttavaan liikuntaan. Käyttö on mahdollista ajanvarauksella ja toiminnassa otetaan huomioon turvatoimet koronaviruksen leviämisen estämiseksi.
– Uimahallin avaaminen kuntouttavalle liikunnalle on yksi, mutta tärkeä askel rajoitusten lieventämisen tiellä, taustoittaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Muut koronarajoitukset pysyvät toistaiseksi ennallaan.
– Rajoitusten purkamista ei kuitenkaan voida tehdä laajemmin, koska koronatilanne Suomessa on monilla alueilla vakava – sitä me emme voi jättää huomiotta missään vaiheessa, emmekä myöskään unohtaa turvatoimien noudattamista. Koronaohjeiden noudattaminen, kuten tähän saakka, mahdollistaa tilanteen rauhallisena pysymisen edelleen, Määttänen sanoo.

Uimahalli on myös lasten ja nuorten harrastusryhmien käytössä, kuten kaupungin muut sisäliikuntapaikat, Lieksan jäähalli, koulujen liikuntasalit sekä Liehun liikuntatilat. Kaupungin tiloissa ei voi järjestää otteluita kiihtymis- tai leviämisalueilta tulevien joukkueiden kanssa. Myös lieksalaisia joukkueita suositellaan välttämään matkustamista kiihtymis- tai leviämisvaiheessa oleville paikkakunnille.

Aikuisten harrasteryhmien osalta liikuntatilat pysyvät suljettuna. Kansalaisopisto jatkaa etäopetusta, mutta lähiopetus on toistaiseksi katkolla, samoin suljettuina pysyvät lapsiperheiden Kohtaamispaikka sekä työllisyyspalvelujen Puutikki-myymälä. Rajoitukset ovat voimassa 30.3. saakka.

Valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran ennen pääsiäistä, maanantaina 29.3.

Kommentoi

Hae sivuilta