Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Korona kohensi kaupungin taloutta

Kaupungin merkittävin investointikohde viime vuonna oli koulukampuksen rakentaminen. Varpu Strengell Kaupungin merkittävin investointikohde viime vuonna oli koulukampuksen rakentaminen.

Lieksan kaupungin tilikauden ylijäämä viime vuodelta on 5,4 miljoonaa euroa. Tavoitteeksi talousarviota laadittaessa asetettiin 2,4 miljoonan euron ylijäämä, joten tavoite ylittyi kolmella miljoonalla.
- Summa selittyy valtionosuuksilla, kun saatiin valtiolta tukea koronan aiheuttamiin kuluihin, joita meillä ei varsinaisesti ollut, sanoo kaupungin hallintojohtaja Johanna Tähkiö.
Lieksan kaupungille maksettiin peruspalvelujen valtionosuuksien korotuksina yhteensä 2,57 miljoonaa euroa. Lisäksi verotulomenetysten kompensaationa saatiin 0,19 miljoonaa euroa, ja yhteisöverojen väliaikainen jako-osuuden korotus kilautti kaupungin kassaan ylimääräistä 0,9 miljoonaa euroa. Kaikkiaan koronan vaikutus kaupungin talouteen oli noin 3,7 miljoonaa euroa.

Tilikauden tulos on 5,3 miljoonaa euroa, ja kaupungin kertynyt ylijäämä vuoden 2020 tilinpäätöksessä on 23,5 miljoonaa euroa.
Tähkiön mukaan vastaavia numeroita ei ole viivan alle kirjattu Lieksassa aikoihin.
– Viime vuosi oli kyllä kaikin puolin poikkeuksellinen vuosi, hän toteaa.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 25.3.

Kommentoi

Hae sivuilta