Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Ennakkoluuloton edelläkävijä 2021 -tunnustus Lieksan somaliperheyhdistykselle

Mohamed Farhan Ahmed on toiminut Lieksan somaliperheyhdistyksen puheenjohtajana kahdeksan vuoden ajan. Martti Heikkinen Mohamed Farhan Ahmed on toiminut Lieksan somaliperheyhdistyksen puheenjohtajana kahdeksan vuoden ajan.

Suomen Punainen Risti (SPR) jakoi yhteensä 11 Ennakkoluuloton edelläkävijä 2021-tunnustusta rasisminvastaisella viikolla. SPR Savo-Karjalan piirissä tunnustuksen sai tänä vuonna Lieksan somaliperheyhdistys ry. Tunnustus tuli Lieksan somaliperheyhdistyksen toiminnasta, jolla se on edistänyt maahanmuuttajien kotoutumista ja osallisuutta.

-  Yhdistys kannustaa maahan muuttaneita kouluttautumaan ja etsimään työtä Suomesta. Se tarjoaa myös itse oppisopimus- ja työpaikkoja, ja paikkoja suunnataan erityisesti osatyökykyisille ja pitkäaikaistyöttömille. Vaikka yhdistyksen jäsenet ovatkin somalialaistaustaisia, yhdistyksen toiminta on monikulttuurista ja kaikille avointa. Yhdistyksen omistama ja korjaama kylätalo Metka onkin monelle lieksalaiselle tuttu paikka. Yhdistys toimii myös Suomen rajojen ulkopuolella. Yhdistyksen jäsenet tekevät kehitysyhteistyötä puhtaan veden saamiseksi Somalian hauraimmille alueille. Yhteistyön kautta on Somalian Beledweyneen työstetty porakaivo, perustelee SPR:n Savo-Karjalan piirin vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Piia Jounila tunnustuksen myöntämistä.

Lisää Lieksan somaliperheyhdistyksestä Lieksan Lehdessä 30.3.

Kommentoi

Hae sivuilta