Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksassa pääsee koronatestiin myös pääsiäissunnuntaina

Siun sote järjestää ylimääräisen koronatestauspäivän pääsiäissunnuntaina. Marja Mölsä Siun sote järjestää ylimääräisen koronatestauspäivän pääsiäissunnuntaina.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä päätti kokouksessaan tänään pitää voimassa olevat koronaviruksen leviämistä estävät rajoitukset ennallaan tilannekuvan muuttumisesta huolimatta. Rajoitukset ovat voimassa 13.4. saakka. Siun sote on puolestaan päättänyt, että Lieksan terveysasemalla järjestetään pääsiäissunnuntaina eli 4.4. ylimääräinen näytteenottopäivä.

Pohjois-Karjalassa on siirrytty epidemian kiihtymisvaiheeseen. Pohjois-Savon ELY-keskus on vahvistanut maskipakon heidän liikennöimiin linja-autovuoroihin yli 12-vuotiaille. Lisäksi Pohjois-Karjalan ravintolat on suljettu henkilöstöravintoloita ja take away -toimintaa lukuun ottamatta 18.4. saakka.
– Lieksan kaupungin tilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta mikäli tilalle oleellisesti muuttuu pääsiäisen aikana, on meillä valmius tehdä tarvittavia lisärajoituksia nopeastikin, kertoo kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Valmiusryhmä toivoo, että mahdollisuuksien mukaan pääsiäistä vietettäisiin lähipiirissä, jotta tilanne pysyisi jatkossakin rauhallisena, eikä laajempiin rajoituksiin tarvitsisi palata.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 12.4.

Kommentoi

Hae sivuilta