Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksassa yksi uusi koronatartunta, Siun sote vetoaa viettämään pääsiäistä perhepiirissä

Siun sote tiedotti tänään yhdestä uudesta koronatartunnasta Lieksassa. Siun sote tiedotti tänään yhdestä uudesta koronatartunnasta Lieksassa.

Siun sote tiedotti tänään yhdestä uudesta koronatartunnasta Lieksassa, tartuntojen kokonaismäärä on siten 56. Uusi tartunta on todettu viime viikolla. Koko maakunnan alueella uusia tartuntoja kirjattiin viime viikon aikana kaikkiaan 27, edellisviikolla vastaava määrä oli 24. Viime viikon tartunnat keskittyivät Joensuuhun ja Liperiin, mutta yksittäisiä tapauksia varmistui Lieksan lisäksi Valtimolla, Nurmeksessa ja Polvijärvellä. Joukkoaltistumisia todettiin viikon aikana kuusi kappaletta.

Siun soten alueellinen tilannekuvatyöryhmä katsoo, että maakunta on kokonaisuudessaan edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Paineet suositusten kiristämisestä ovat olemassa, mikäli nykyisiä rajoituksia noudattamalla ei saada tilannetta kohentumaan.

- Tarvitsemme kaikkien apua parantaaksemme koronatilannetta maakunnassa. Suositusten noudattaminen on äärimmäisen tärkeää. Viettäkää pääsiäinen vain läheisten kesken kotona ja välttäkää muutenkin kaikkea ylimääräistä liikkumista sekä sosiaalisia kontakteja, vetoaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Infektioylilääkäri Jennifer Siebernsin mukaan viimeaikaiset tartunnat olisivat olleet vältettävissä noudattamalla suosituksia.

- Tartuntoja on saatu perheen ja suvun kesken järjestetyissä juhlissa, mutta myös muista sosiaalisista kontakteista kuten harrastuksista saatujen tartuntojen määrät ovat nousussa, hän sanoo.

Tällä viikolla keskiviikkoaamuun 31.3. mennessä uusia tartuntoja on varmistunut maakunnan alueella kaikkiaan kahdeksan. Karanteenissa koronavirukselle altistumisen takia oli keskiviikkoaamuna 179 henkilöä ja sairaalahoidossa kaksi.

Kommentoi

Hae sivuilta