Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Rokotustahti nopeutuu - työikäiset rokotusvuorossa mahdollisesti touko-kesäkuun vaihteessa

Terveydenhoitaja Riitta Pehkonen antoi koronarokotuksen Antti Honkaselle Lieksan terveysasemalla tiistaiaamuna. Martti Heikkinen Terveydenhoitaja Riitta Pehkonen antoi koronarokotuksen Antti Honkaselle Lieksan terveysasemalla tiistaiaamuna.

Koronarokotukset etenevät vauhdilla myös Lieksassa. Terveysasemalla riitti koronarokotettavia heti tiistaiaamusta lähtien. 

- Rokotustahti kiihtyy koko ajan. Meillä on tänäänkin toistasataa rokotettavaa. Yritämme rokottaa yhtä useaa, kuin ollaan saatu rokotteita. Myös rokottajaresurssia riittää tällä hetkellä, kertoi Siun soten terveydenhoitaja, rokotusyhteyshenkilö Johanna Nevalainen.

Siun sote avasi koronarokotusten ajanvarauksen myös riskiryhmään 2 kuuluville 16–69-vuotiaille henkilöille tiistaina.

- Siltäkin osin ollaan todella hyvällä mallilla. Yhä useampi on pääsemässä rokotettavien piiriin. Rokottaminen etenee hyvin, rokotemäärät lisääntyvät ja nyt päästää kunnolla vauhtiin, Nevalainen sanoi. 

Siun soten tilastojen mukaan viime viikolla yhden rokoteannoksen oli saanut 3 660 lieksalaista ja kaksi annosta 505 henkilöä.

-  Määrä kasvaa uusien rokotettavien myötä koko ajan. Yli 70-vuotiaiden kohdalla ollaan koko Siun soten alueella tilanteessa, että päästään rokotustavoitteeseen. Ikäluokka on ottanut todella hyvin rokotteita. Toivotaan, että myös alle 70-vuotiaiden rokotuskattavuus lähtisi nyt nousuun, Johanna Nevalainen kertoi.

Toisen rokoteannoksen saavien henkilöiden rokottaminen alkaa toukokuussa. Nevalaisen arvion mukaan työikäisten lieksalaisten rokottamisen vuoro koittaa näillä näkymin touko–kesäkuun vaihteessa. 

- Riskiryhmiin kuuluvien määrä on suuri. Kunhan kakkosriskiryhmä on saatu rokotettua ja rokotusmassaa purettua, rokotukset laajenevat vähitellen ihmisiin, jotka eivät kuulu riskiryhmiin.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 29.4.

Kommentoi

Hae sivuilta