Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksassa todettu yksi uusi koronavirustartunta juhannusviikolla, muutamia ihmisiä oireseurannassa

Koronavirustilanne on Lieksassa rauhallinen. Marja Mölsä Koronavirustilanne on Lieksassa rauhallinen.

Juhannusviikon aikana on Lieksassa todettu yksi uusi koronavirustartunta. Sen tiimoilta on asetettu muutamia altistuneita henkilöitä oireseurantaan. Muilta osin epidemian tilanne on pysynyt rauhallisena. Maakunnan alueella uusia tartuntoja todettiin juhannusviikonlopun aikana kaikkiaan kahdeksan kappaletta.

Koronavirusrokotukset ovat edenneet Lieksassa hyvin, ensimmäisen rokotteen on saanut jo vajaa 75 prosenttia kaikista rokotettavista. Siitä huolimatta tänään kokoontunut Lieksan kaupungin koronavalmiusryhmä kehoittaa kuitenkin kuntalaisia huomioimaan matkailuun liittyvät riskit. Venäjän puolella matkustaneita ja erityisesti jalkapallon EM-kisoihin osallistuneita kehotetaan hakeutumaan koronatesteihin 3-5 päivän kuluttua Suomeen saapumisesta ja välttämään kontakteja kunnes testitulos on selvillä. Koska rokote ei anna täydellistä suojaa koronalta, on myös kaikkien rokotettujen hyvä käydä testissä.

-Pohjois-Karjalassa on ilmennyt useita koronatapauksia myös juhannuksen aikana. Sen vuoksi maski- ja turvavälisuosituksia, hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä muita koronaohjeistuksia on tärkeää noudattaa edelleen, muistuttaa valmiusryhmän puheenjohtajana toimiva Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Lieksan koronavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran 12.7.

Kommentoi

Hae sivuilta