Julkaistu    |  Päivitetty 
Tiina Eskelinen

Pielinen soi -festivaalissa runsaasti pieniä konsertteja - sello soi rauhoittavasti Virsuvaaran tuvassa sunnuntaina TILAAJILLE

Vanha sello soi kauniisti ja rauhoittaasti Pielisen museon Virsuvaaran tuvassa. Matti Makkonen soitti kuulijoilleen tuttuja sävelmiä. Tiina Eskelinen Vanha sello soi kauniisti ja rauhoittaasti Pielisen museon Virsuvaaran tuvassa. Matti Makkonen soitti kuulijoilleen tuttuja sävelmiä.

Pielisen museon Virsuvaaran tuvassa soi sunnuntaina vanha sello, joka on aikoinaan pahoin vaurioitunut ja korjattu varovasti puuosilla. Säveltäjä Ahti Sonniselle aikoinaan kuulunut sotaveteraanisello on kulkenut jo pitkään myös Matti Makkosen matkassa. Sunnuntaina toteutuneessa konsertissa Makkonen esitteli tuota selloa ja soitti sillä kappaleita muutama vuosi sitten ilmestyneeltä Hiljaisuudessa-levyltään. Joukossa oli myös perinteisiä suomalaisia kansanlauluja. Kolmevarttisen aikana kuultiin esimerkiksi Yksi ruusu on kasvanut laaksossa, Nocturne, Niin kaunis on maa, Karjalan kunnailla sekä versio Armas Järnefeltin Kehtolaulusta.

Hae sivuilta