Julkaistu 
Marja Mölsä

Onko turvavyö kiinni? Räplääkö autoilija kännykkää? Itä-Suomen poliisi aloittaa liikenteen tehovalvonnan torstaina 16.9.

Tehostetun valvonnan jakso kestää 22.9. saakka. Marja Mölsä Tehostetun valvonnan jakso kestää 22.9. saakka.

Itä-Suomen poliisi aloittaa torstaina 16.9. valvontajakson, jonka aikana liikennevalvontaa suunnataan erityisesti autoilijoiden turvalaitteiden, kuten turvavöiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttaviin tekijöihin.

- Itä-Suomessa poliisi valvoo tehostetusti kuljettajien sekä autoissa matkustavien turvavyön käyttöä sekä kuljettajien matkapuhelimen käyttöä ajon aikana, kertoo liikennepoliisin komisario Seppo Porokka.

Hän muistuttaa, että liikenneturvallisuuden kannalta on erityisen tärkeää, että kuljettaja keskittyy ajon aikana vain ajoneuvon kuljettamiseen sekä muun liikenteen huomioimiseen.

- Turvavyöt tulee olla ajon aikana kiinnitettynä kuljettajan lisäksi kaikilla matkustajilla. Pienemmät lapset tulee sijoittaa turvaistuimeen ja vähän isompien lasten on syytä käyttää istuinkoroketta, jotta turvavyö asettuu oikein, Porokka ohjeistaa.

Hän tarkentaa, että lain mukaan alle 135 senttimetriä pitkä lapsi tarvitsee E-säännön mukaisen turvaistuimen henkilö-, paketti- ja kuorma-autolla matkustaessaan. Alle 3-vuotiasta lasta ei saa koskaan kuljettaa ajoneuvossa ilman turvalaitetta.

Tehostetun valvonnan jakso kestää 22.9. saakka ja samanaikaisesti valvotaan myös nopeuksia sekä muuta ajokäyttäytymistä.

Kommentoi

Hae sivuilta