Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksan kaupungin valmiusryhmä huolissaan: Vain reilu puolet 20-24-vuotiaista lieksalaisista ottanut ensimmäisen koronarokotteen

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontui pohtimaan koronatilannetta tänään. Marja Mölsä Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontui pohtimaan koronatilannetta tänään.

Koronavirustilanne Lieksassa on pysynyt rauhallisena, mutta kaupungin valmiusryhmä on edelleen huolissaan koronarokotekattavuudesta kaupungissa.

Kokonaiskattavuus koronarokotteiden osalta Lieksassa on 1. rokotteiden osalta 84,5 prosenttia ja 2. rokotteiden osalta 76,5 prosenttia. Tilanne on hitaasti parantunut, mutta esimerkiksi 20-24-vuotiaista 1. koronarokotteen on ottanut vasta noin 54 prosenttia ikäluokasta.

- Vaikka tilanne koronaviruksen osalta meillä Lieksassa on tällä hetkellä hyvä, on syytä huomioida, että koko maata ajatellen tilanne ei ole sama, vaan Euroopan sisällä Suomen tilanne näyttäytyy tällä hetkellä jopa huonona, sanoo Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Määttänen muistuttaa, että koronapotilaiden sairaalahoidon tarve Suomessa on kasvanut pitkin syksyä, samoin kuin tehohoitoa tarvitsevien määrä.

- Erikoissairaanhoitoon joutumisen riski on merkittävästi suurempi rokottamattomilla kuin kaksi kertaa rokotetuilla.

Määttänen tähdentää, että rokotteen ottamalla jokainen osaltaan parantaa alueellista tilannetta ja lisää turvaa vakavaa tautia vastaan.

-Toisaalta rokote helpottaa myös matkustamista eri maiden välillä ja mahdollistaa koronarajoituksista luopumisen.

EU:n koronatodistus on ladattavissa Omakannasta ja se sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina, joka viime viikolla otettiin käyttöön myös Suomessa.

Influenssarokotukset alkavat viikolla 43

Lieksan kaupungin valmiusryhmä muistuttaa etenkin riskiryhmiin kuuluvia myös influenssarokotusten tärkeydestä. Siun sote aloittaa influenssarokotusten antamisen viikolla 43, ja ajan influenssarokotusta varten voi varata verkkoajanvarauksesta tai soittamalla omalle terveysasemalle numeroon 013 330 2831.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Kaupungin valmiusryhmä jatkaa tilanteen seuraamista ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään maanantaina 1.11.

Kommentoi

Hae sivuilta