Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Maakunnan koronatilanne lähellä leviämisalueen tunnusmerkkejä – tartuntojen määrä viime viikolla koko korona-ajan korkein

Siun soten tilannekuvatyöryhmä eli koronanyrkki kokoontui 25.11. pohtimaan vallitsevaa koronatilannetta. Siun soten tilannekuvatyöryhmä eli koronanyrkki kokoontui 25.11. pohtimaan vallitsevaa koronatilannetta.

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on edelleen huono, mutta leviämisalueen tunnusmerkit eivät vielä kokonaisuutena täyty, mutta lähellä ollaan.

– Lähipäivät ja viikot näyttävät, mihin suuntaan epidemia kääntyy, sanoo ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Hänen mukaansa olisi nyt toivottavaa, että nyt lomakauden lähestyessä käytäisiin hakemassa puuttuvat tehosterokotteet

– Nekin, jotka ovat rokotteen ottamisessa tähän saakka epäröineet, menisivät rokotuksensa hakemaan, Heikkinen sanoo.

Leviämisalueen kriteereistä täyttyvät koronaviruksen ilmaantuvuus väestössä, jossa raja on sata tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Lisäksi Joensuun Kuhasalon jätevesiseurannassa koronavirusta esiintyy selvästi enemmän kuin koskaan aiemmin epidemian aikana. Siun soten tartunnanjäljitys on ollut viime viikot hyvin haasteellisessa tilanteessa tartuntojen ja altistuneiden suuren määrän takia. Ruuhkaa on kuitenkin saatu viime päivinä purettua.

Pohjois-Karjalan koronavirustartuntojen määrä oli viime viikolla koko epidemia-ajan korkein. Maakunnassa todettiin viikolla 46 yhteensä 121 koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 107. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 120. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 35 ja karanteenissa oli noin 230 henkilöä.

Todetuista koronatartunnoista 69 prosenttia todettiin rokottamattomilla henkilöillä ja seitsemän prosenttia yhden rokoteannoksen saaneilla. Noin 24 prosenttia tartunnoista todettiin täysin rokotetuilla.

Tartuntoja todettiin viikolla 46 Lieksan lisäksi Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä ja Tohmajärvellä. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 90 prosentissa tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kuusi.

Eniten tartuntoja oli viime viikolla 0–9-vuotiailla, seuraavaksi eniten 10–19-vuotiailla. Kolmanneksi eniten tartuntoja todettiin 30–39-vuotiailla.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontui arvioimaan epidemiatilannetta sekä tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen suositusten ja rajoitusten riittävyyttä 25.11. Työryhmän seuraava kokous on torstaina 2.12.

Kommentoi

Hae sivuilta