Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Rengasliikkeeseen Lieksassa murtautunut ja tuhotöitä tehnyt oli kylmettyä jäälle - huumeilla mahdollisesti osuutta asiaan

Poliisi pyytää yleisön mahdollisesti tekemiä havaintoja tapahtumista. Poliisi pyytää yleisön mahdollisesti tekemiä havaintoja tapahtumista.

Maanantaiaamuna 10.1. puoli kuuden aikaan hätäkeskukseen ilmoitettiin, että Lieksan Timitrassa sijaitsevan PielisRengas oy:n tiloihin on tehty murto.

Rikoksentekijä oli päässyt sisätiloihin ja aiheuttanut siellä vahinkoa. Sisällä oli muun muassa pumpattu öljyä pieni määrä lattialle. Toimisto- ja myymälätilassa oli sotkettu paikkoja. Myynnissä olevia renkaita oli levitelty ja esimerkiksi jäätelöitä ja virvoitusjuomapulloja oli levitelty pitkin lattioita. Kahvion kassaan ei oltu kajottu.

Rakennuksen ulkopuolella oli renkaita ja roska-astian sisältöä leviteltynä. Lumessa olleet jäljet johdattivat poliisipartion museon parkkipaikalle, museossa oli rikottu ikkuna. Paikalta löytyi epäillyn tekijän jäljiltä hylätty maastopyörä.

Henkilöä epäillään tällä hetkellä varkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä lievästä luvattomasta käytöstä.

Timitran Perätieltä oli maanantaita vasten yöllä tullut ilmoitus oudosta hiippailijasta, jolla oli heijastinliivi yllään. Lumessa näkyvät jäljet johdattivat poliisipartiota Perätieltä Timitran leirintäalueen uimarannalle. Poliisi havaitsi noin 300 metrin päässä rannasta jäällä olevan henkilön, joka huusi jotain. Lähemmäksi päästyään partio huomasi, että henkilöllä oli yllään keltainen heijastinliivi.

Kylmissään oleva henkilö ei osannut äkkiseltään kertoa, kuinka on päätynyt jäälle tai ylipäätään Lieksaan. Pakkasta oli löytymisen hetkellä noin -25 astetta.
Henkilön hallusta löytyi anastetuksi epäiltyä tavaraa, sekä epäiltyä huumausainetta. Henkilö kuljetettiin sairaalaan ja hänen tekojensa tutkintaa jatketaan aikanaan esitutkinnassa. 

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja tapahtumista. 

Kommentoi

Hae sivuilta