Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksan terveysasemalla avataan koronapotilaiden hoitoyksikkö maanantaina TILAAJILLE

Koronapotilaiden hoitoyksikkönä toimii yksi Lieksan terveyskeskussairaalan käytävä. Raili Lappalainen esittelee tiloja, jotka on eristetty sairaalan muusta toiminnasta. Marja Mölsä Koronapotilaiden hoitoyksikkönä toimii yksi Lieksan terveyskeskussairaalan käytävä. Raili Lappalainen esittelee tiloja, jotka on eristetty sairaalan muusta toiminnasta.

Siun sote avaa Lieksan terveyskeskussairaalaan yksikön koronapositiivisille perusterveydenhuollon osastohoitoa vaativille potilaille maanantaina 17.1.

Yksikön avaamisella varaudutaan koronan vuoksi sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrän kasvuun. Yksikössä on viisi potilaspaikkaa ja se toimii ympäri vuorokauden.Lieksan terveyskeskussairaalan koronapotilaita hoitava yksikkö toimii ympärivuorokautisesti, ja siellä hoidetaan koronapositiivisia potilaita koko Siun soten alueelta. Yksikköön tullaan hoitoon perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon hoidon tarpeen arviointien kautta.

Koronapotilaita hoitavan yksikön avaamisen myötä Lieksan terveyskeskussairaalan muiden potilaspaikkojen määrä on toistaiseksi 20. Jos koronapotilaiden yksikköä on tarvetta kasvattaa, muita potilaspaikkoja luonnollisesti vähennetään saman verran. Lieksassa on varauduttu lisäämään koronapotilaspaikkojen määrä jopa kymmeneen.

Koronaosastona toimii yksi Lieksan terveyskeskussairaalan käytävä, joka suljetaan sairaalan muusta toiminnasta kaikkien toimintojen osalta.

Ei siirtoja

Koronapotilaiden hoitoyksikköön otetaan potilaita, jotka koronan vuoksi tarvitsevat sairaalahoitoa, mutta eivät erikoissairaanhoitoa, eivätkä pärjää kotona.

- Lisäksi osastolle voidaan siirtää potilaita, jotka ovat sairaalahoidossa muun jatkohoitoa vaativan sairauden takia ja ovat sairastuneet koronaan, tarkentaa Lieksan terveyskeskussairaalan osastonhoitaja Raili Lappalainen.

Hän kertoo, että hoivakodeissa koronaan sairastuneet potilaat hoidetaan kuitenkin eristyksessä hoivakodeissaan, jos he eivät tarvitse sairaalahoitoa.

Lappalaisen mukaan Lieksan terveyskeskussairaalassa on jo varauduttu siihen, että tarvittavat koronahoitopaikat ovat maanantaina käytössä.

- Kun on ollut kotiin lähteviä potilaita, ei ole otettu tilalle uusia. Ketään ei ole tarvinnut siirtää tämän takia muihin yksiköihin, hän sanoo.

Lappalainen kertoo, että Lieksan terveyskeskussairaalan akuuttiosastolla on kuitenkin jatkohoitopaikkaa odottavia potilaita, ja kun sellainen järjestyy, niin heidät siirretään jatkohoitopaikkaan eli Eerikkiin tai Partalanmäen hoivakotiin.

Hae sivuilta