Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksan suurimmalla äänestyspaikalla, Brahea-kampuksella, verkkainen tahti aluevaaleissa – ”Kuntavaalien varsinaista vaalipäivää hiljaisempaa”

Vaalitoimitsija Jouko Rummukainen leimasi Janika Heikuran äänestyslipun tänään iltapäivällä. Vaunuissa nukkuva 5,5 kuukauden ikäinen Eea Nevalainen oli äidin mukana äänestyspaikalla. Marja Mölsä Vaalitoimitsija Jouko Rummukainen leimasi Janika Heikuran äänestyslipun tänään iltapäivällä. Vaunuissa nukkuva 5,5 kuukauden ikäinen Eea Nevalainen oli äidin mukana äänestyspaikalla.

Lieksan Brahea-kampukselle eli 002-äänestyspaikalle soljui aluevaalien äänestäjiä tasaisena virtana tänään iltapäivällä.

- Semmoinen tuntuma, että nyt on kuntavaalien varsinaista vaalipäivää hiljaisempaa, sanoi vaalilautakunnan puheenjohtaja Seppo Pulkkinen kello 13.30 aikoihin.

Alkuiltapäivään mennessä äänestäjiä oli käynyt kaikkiaan 268. Pulkkisen mukaan kaikki on sujunut rauhallisesti, eikä ruuhkia ole muodostunut. Ulkona äänestäneitä on ollut kaksi.

- Nekin tilanteet sujuivat oikein hyvin.

Seppo Pulkkista harmitti ainoastaan se, että muutamia äänestäjiä on jouduttu käännyttämään takaisin.

- Tänne on tultu äänestämään, vaikka äänestyspaikka oli Rantalan koulu tai Karpalo. Joku oli käynyt nykimässä ennakkoäänestyspaikankin ovea kulttuurikeskuksella, Pulkkinen kertoi.

Hän muistutti, että äänestäjien kannattaa lukea äänestysoikeudesta kertova kotiin tullut lappu. Siitä näkyy myös äänestyspaikan osoite.

Pulkkinen toivoi, että äänestysvilkkaus nousisi iltaa kohti mentäessä.

- Käytäisiin nyt äänestämässä, kun meille siihen oikeus on annettu.

Pulkkisen mielestä äänestyspäivä on aina juhlapäivä.

- Onhan se juhlan arvoinen asia, kun tällä tavoin myös demokratia toteutuu.

Janika Heikura tuli äänestämään yhdessä 5,5 kuukautta vanhan tyttärensä Eea Nevalaisen kanssa.

- Nämä ovat Lieksan kannalta todella tärkeät vaalit. Näillä puolustetaan sitä, että sosiaali- ja terveysalan palvelut säilyvät näillä reuna-alueilla. Välimatka Joensuuhun on liian pitkä, kaikkea ei saa keskittää sinne, Heikura sanoi.

Äänestämällä hän haluaa puolustaa myös alan työpaikkoja Lieksassa.

- Työskentelen itse sairaanhoitajana Lieksan terveyskeskussairaalassa. On tärkeää, että myös työpaikat säilyvät täällä. Tarvitsemme reuna-alueiden puolustajia aluevaltuustoon.

Maritta Muikkukin kävi antamassa äänensä Brahea-kampuksella iltapäivällä.

- Tämä on tullut jo tavaksi, aina olen käynyt äänestämässä ja nimenomaan varsinaisena vaalipäivänä. Äänestäminen on meille kansalaisvelvollisuus ja -oikeus.

Aluevaalit Muikku näkee tärkeänä vaikuttamisen kanavana.

- Kyseessä on todella tärkeät vaalit, kun saamme ottaa kantaa siihen, millaisia palveluja tällä alueella on jatkossa. Kyllä täältä reuna-alueilta ja Joensuun ympäristökunnista pitää saada ääni kuuluviin ja saada sinne vaikuttajat, jotka ymmärtävät laita-alueiden haasteet terveys-, sosiaali- ja pelastuspalveluiden järjestämisessä. Täällä on ihan erilaista kuin Joensuussa.

Sopivan ehdokkaan löytäminen ei käynyt Muikulla helposti.

- Kyllä siinä piti vaalikonetta täytellä useaan otteeseen, jotta löytyi henkilö, jonka arvot osuvat lähelle omia arvojani.

Aluevaalien äänestys jatkuu tänään kello 20:een saakka.

Kommentoi

Hae sivuilta