Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksasta neljä edustajaa aluevaltuustoon: Mirja Karhinen Lieksan äänikuningatar – Keskusta suosituin puolue

Mirja Karhinen kokosi aluevaaleissa 972 ääntä. Arkistokuva: Varpu Strengell Mirja Karhinen kokosi aluevaaleissa 972 ääntä.

Lieksa onnistui saamaan neljä edustajaa Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuustoon. Lieksaa valtuustossa edustavat Mirja Karhinen (kesk.), Matti Taponen (sd.), Niko Keronen (ps.) ja Tarja Kärkkäinen (sd.).

Lieksan ylivoimainen äänikuningatar aluevaaleissa oli Mirja Karhinen 972 äänen potillaan. Matti Taponen sai 507 ääntä, Niko Keronen 424 ääntä ja Tarja Kärkkäinen 398 ääntä.
Mirja Karhinen on maakunnallisen ääniharavalistauksen viides. Kärkisijalla maakunnassa on joensuulainen Juha Mustonen (kesk.) Hän sai vaaleissa 1 528 ääntä.

Varavaltuutetuiksi nousivat Lieksasta Reijo Kortelainen (kok.), Jukka Pöppönen (kesk.), Seppo Tossavainen (sd.), Marjo Vallius-Hyttinen (kok.) ja Eero Kärkkäinen (sd). Kortelainen sai vaaleissa 257 ääntä, Pöppönen 248 ääntä, Tossavainen 198 ääntä, Vallius-Hyttinen 192 ääntä ja Kärkkäinen 176 ääntä.

Lieksan äänestysprosentti oli 46,6 eli äänestysaktiivisuus jäi huomattavasti kesän kuntavaaleja alhaisemmaksi. Hyväksyttyjä ääniä vaaleissa annettiin yhteensä 4 265. Yhdeksän ääntä jouduttiin hylkäämään.

Lieksalaiset äänestivät eniten Keskustapuoluetta, joka kokosi 34,9 prosentin kannatuksen. Toiseksi suosituin puolue oli SDP 30,8 prosentin kannatuksella ja kolmanneksi suosituin Perussuomalaiset 13,1 prosentin kannatuksella. Kokoomuksen kannatus oli 12,1 prosenttia, Vasemmistoliiton 3,6 prosenttia, Kristillisdemokraattien 2,6 prosenttia ja Vihreiden kannatus 1,7 prosenttia.

Lieksalaiset antoivat ääniä myös pienpuolueille. Valta kuuluu kansalle -puolueen kannatus oli Lieksassa 0,6 prosenttia ja Liike nyt -puolueen kannatus 0,4 prosenttia. Yksittäisiä ääniä saivat Lieksasta myös Avoin Puolue ja Piraattipuolue.

Juttu julkaistu, kun maakunnan äänistä oli laskettu 97,9 prosenttia.

Kommentoi

Hae sivuilta