Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

AVI kumosi tilojen sulkupäätökset, kokoontumisrajoitukset jatkuvat 14.2. saakka

AVI poisti tilojen sulkupäätökset. Kokoontumisrajoitusten tarpeellisuutta pohditaan parhaillaan. Marja Mölsä AVI poisti tilojen sulkupäätökset. Kokoontumisrajoitusten tarpeellisuutta pohditaan parhaillaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on kumonnut tartuntatautilain mukaisen tilojen sulkupäätöksen Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin kuntien alueella. Sairaanhoitopiirien antamien asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset tilojen sulkemista koskeville rajoituksille eivät tällä hetkellä täyty.

Sen sijaan AVI:n 14.1. tekemä tartuntatautilain mukainen päätös kokoontumisrajoituksista on edelleen voimassa koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueella 14.2. saakka. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia niin, että osallistujien sekä seurueiden on mahdollista välttää lähikontakteja toisiinsa. Sisätiloissa voi järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia.

Kokoontumisrajoitusten välttämättömyyttä arvioidaan

AVI käynnistää myös kokoontumisrajoitusten arvioinnin. Mikäli arviointi osoittaa, että rajoitukset nykyisessä laajuudessaan eivät ole enää välttämättömiä, aluehallintovirasto antaa asiasta uuden ratkaisun. Tavoiteaikataulu tälle arvioinnille on viikko 5.

Lisäksi Pohjois-Karjalan kunnissa on voimassa tilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvä tartuntatautilain mukainen päätös. Myös tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia on noudatettava.

-Kun rajoituksia nyt kevennetään, jokaisen vastuullinen toiminta on erittäin tärkeää. Huolehditaan turvaväleistä, noudatetaan hygieniaohjeita, käytetään kasvomaskia. Ja kaikista tärkeimpänä – ottamalla rokotukset ja tehosterokotukset ajallaan vähennetään vaikean tautimuodon ja sairaalahoidon riskiä merkittävästi, korostaa aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

 

Kommentoi

Hae sivuilta