Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Siun sote laajentaa kolmansia koronarokotuksia kaikkiin yli 18-vuotiaisiin

Siun sote on jälleen laajentanut koronarokotteiden saajien ikäryhmiä. Marja Mölsä Siun sote on jälleen laajentanut koronarokotteiden saajien ikäryhmiä.

 

Koronarokotusten ajanvaraus on edennyt kuluvalla viikolla verkkaiseen tahtiin Pohjois-Karjalassa. Tiistaina iltapäivällä rokotusaikoja oli vapaana vielä noin 2 300.

Tämän vuoksi rokotusvuorossa oleva ryhmää on laajennettu tiistai-iltapäivänä kaikkiin yli 18-vuotiaisiin. Rokotettavan tulee olla täyttänyt rokotuspäivänä 18 vuotta. Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteellä. Kolmansia koronarokotuksia voi tällä hetkellä antaa vain voimakkaasti immuunipuutteisille alle 18-vuotiaille henkilöille.

Ajan kolmanteen koronarokotukseen voi varata Siun soten verkkoajanvarauksen kautta. Uusia rokotusaikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin ja maanantaisin.

Riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat voivat varata ajan 3. rokotukseen, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Perusterveet 18–59-vuotiaat voivat varata ajan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 4 kuukautta.

Rokotusaikoja on vapaana tällä hetkellä enimmäkseen Modernan koronarokotteelle. Varovaisuusperiaatteen vuoksi rokotetta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille. Muille Modernan rokote sopii, vaikka olisi saanut aiemmat rokotteet toisen valmistajan rokotteella.

Voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden on mahdollista saada myös neljäs koronarokote.

Kommentoi

Hae sivuilta