Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi Kirsi Leivonen tiukan äänestyksen jälkeen

Kirsi Leivonen on Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtaja. Antti Pitkäjärvi/Siun sote Kirsi Leivonen on Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtaja.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hankejohtaja Kirsi Leivonen on valittu äänin 28–30 (yksi tyhjä) Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajan virkaan.

Valinnan teki aluevaltuusto 15.6. Hyvinvointialueen väliaikainen johtaja Ilkka Pirskanen valittiin yksimielisesti varasijalle. Virkavaalin Suljetussa lippuäänestyksessä olivat mukana kaikki kymmenen johtajanpaikkaa hakenutta henkilöä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtoon tiistaina valittu Jan Tollet luopui Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajan virantavoittelusta vain tunteja ennen aluevaltuuston kokouksen alkua.

Aluevaltuutetut pitivät ryhmäpuheenvuorot ennen virkavaalia. Puheenvuoroissa toistui se, että jokainen aluevaltuutettu äänesti mieleistä ehdokastaan itsenäisesti ilman ryhmäpainetta. Puheissa alleviivattiin, että valitun hyvinvointialuejohtajan kanssa tehdään hyvää yhteistyötä.

– Olen hyvin kiitollinen luottamuksesta, jota aluevaltuusto minua kohtaan osoitti. Tämän työtehtävän myötä tulee valtava vastuu, jonka haluan kantaa niin hyvin kuin pystyn. Siun sote on ollut edelläkävijä muutoksessa, ja haluan olla edelläkävijöiden joukossa. Työ alkaa ja se tulee perustumaan yhteistyöhön ja luottamukseen, Kirsi Leivonen sanoi tuoreeltaan.

Leivonen aloittaa uudessa tehtävässä aikaisintaan elokuun puolivälissä, viimeistään syyskuun loppuun mennessä.

Ilkka Pirskanen kommentoi tuoreeltaan niukkaa tappiotaan:

– Menen peilin eteen ja totean, että näin on käynyt. Aamulla menen töihin tekemään työtäni niin hyvin kuin osaan. Jossain vaiheessa pitää käynnistää hyvinvointialueen päättäjien kanssa keskustelu, mikä minun roolini on, jotta voin auttaa hyvinvointialuetta menestykseen. Uutta johtajaa tuen täysillä, Pirskanen totesi.

Aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) muistutti yhteistyön tekemisen tärkeydestä vuoden vaihteessa odottavan ison muutoksen edessä.

– Vaali oli tiukka, ja tiukkuus johtui erityisesti siitä, että näillä kahdella kärkihakijalla oli niin erilaista osaamista. Kaikkein paras tulos oltaisi saatu, jos molempien hyvät puolet olisi saatu laitettua yhteen. Valinta on tehty, ja valtuusto varmasti tukee uutta johtajaa tässä vaativassa tehtävässä. Nyt on kaikkein tärkeintä, että päästään samaan veneeseen soutamaan samaan suuntaan.

Kommentoi

Hae sivuilta