Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Uponneet koneet nostetaan: Pelastuslaitos suojannut alueen öljypuomein

Pelastuslaitos tarkisti öljypuomit kaatuneen työlautan ja sitä kuljettaneen hinaajan ympäriltä. Varpu Strengell Pelastuslaitos tarkisti öljypuomit kaatuneen työlautan ja sitä kuljettaneen hinaajan ympäriltä.

Kolme metsäkonetta upposi Pielisen pohjaan tänään aamupäivällä Varisvaaran venesataman edustalla, niitä kuljettaneen työlautan keikahdettua ja kaaduttua ylösalaisin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen öljyvaaratilanteesta hieman ennen kello 11 aamupäivällä. Pelastuslaitoksen ehtiessä paikalle, oli koneiden omistaja jo paikalla.

Pelastuslaitoksen tehtävänä oli suojata aluetta öljypuomein. Palopäällikkö Mika Viertola Lieksan paloasemalta arvioi, että tilanne tulee jatkumaan useita päiviä.

- Omistaja järjestää paikalle korvaavan lautan ja selvittää, miten koneet saadaan nostettua ylös. Puomit pidetään paikoillaan siihen asti, että koneet on nostettu ja tilannetta seurataan päivittäin, Viertola kertoo.

Hänen mukaansa nurmeslaisen Koneurakointi S. Kuittisen omistamia koneita oltiin tuomassa saaresta ja on niiden oli määrä rantautua Varisvaaran venesatamaan.

Joensuusta tulleet sukeltajat kartoittivat tilannetta pohjassa tänään iltapäivällä. Koneiden uppoamiskohdassa on vettä 14 metriä. Tapahtumahetkellä ei ollut kova tuuli eikä korkea aallokko.

Mika Viertolan mukaan onnettomuus on hyvin harvinainen.

- Ei taida olla Suomen sisävesillä vastaavaa, eikä varmaan paljon kyllä merialueillakaan,

Kommentoi

Hae sivuilta