Julkaistu 
Varpu Strengell

Koronavirustilanne Lieksassa tasaantunut

Koronatilanne Lieksassa on tasaantunut, vaikka tautia on edelleen liikkeellä. Marja Mölsä Koronatilanne Lieksassa on tasaantunut, vaikka tautia on edelleen liikkeellä.

Koronavirusta on edelleen liikkeellä Lieksassa, mutta tilanne on tällä hetkellä vakaa. Testausten määrät ovat vakiintunet ja tartuntoja ilmenee tasaisesti. Sairaalahoidon tarve on kuitenkin vähentynyt ja suurin osa koronapotilaista sairastaa kotioloissa.

Siun sote jatkaa koronarokotteiden antamista entiseen tapaan, ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosittelemien tehosterokotteiden aikataulu tarkentuu myöhemmin syksyllä.

19.9. kokoontunut kaupungin valmiusryhmä päätti lopettaa säännöllisten tilannepalaverien pitämisen. Tilanteen kehittymistä jatketaan edelleen aktiivisesti. Mikäli olennaisia muutoksia tulee, valmiusryhmä kutsutaan koolle.

- Säännöllisten kokoontumisten ansiosta meillä on ollut hyvä tilannekuva koko ajan ja olemme pystyneet reagoimaan nopeastikin tilanteiden vaatimalla tavalla, toteaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Valmiusryhmä näkee lieksalaisten toimineen esimerkillisellä tavalla koronapandemian aikana.

- Meillä on noudatettu erinomaisesti annettuja ohjeita ja toimittu tilanteiden vaatimalla tavalla. Yhteisesti asioihin ottautuminen, käsihygieniasta huolehtiminen, turvavälien pitäminen ja kasvomaskien käyttö, ovat tehokkaasti taltuttaneet tartuntaryppäitä. Tästä toivottavasti jää meille mieliin hyviä keinoja myös muiden kiertävien tautien torjuntaan, Määttänen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta