Julkaistu 
Panu Kärkkäinen

Hurtat avasi kauden voitolla

Hurttien puolustuslinjassa palloa pois luutinut Jaakko Vitri vieraili vastustajan päässä harvakseltaan, mutta tehokkaasti tasoittaen ottelun. Panu Kärkkäinen Hurttien puolustuslinjassa palloa pois luutinut Jaakko Vitri vieraili vastustajan päässä harvakseltaan, mutta tehokkaasti tasoittaen ottelun.

Lieksan Hurttien edustusjoukkueen paluu sarjajalkapallon pariin oli menestyksekäs, vaikkei joukkueen otteet vielä jalkapalloromantikkojen silmiä hirveästi hivelekään.

Työteliäs ote pelaamiseen ja muutama onnistuminen erikoistilanteissa toivat kuitenkin Hurtille kolme sarjapistettä lauantaina, kun joukkue kohtasi Itä-Suomen Vitosen avausottelussaan ilomantsilaisen FC Pogostan. Lieksan Urheilupuiston pienellä hiekkakentällä pelatun ottelun loppulukemat olivat 2–1 (0–1) Hurtille.

Vain 11 pelaajalla Lieksaan saapunut FC Pogosta ja vaihtopenkinkin tupaten täyteen saanut Hurtat järjestivät ilahduttavan runsaalle katsojajoukolle erittäin tasaisen näytöksen, jossa ei lyhytsyöttöpelin hienouksia nähty, mutta tilanteita ja taistelua senkin edestä. Kokeneempi vierailijajoukkue oli hienokseltaan panostavampi osapuoli avausjakson alkupuolella, vaikka Hurttien Erno Holopainen olikin lähimpänä onnistumista puskemalla pallon FC Pogostan maalin ylärimaan.

Hurtta-lauman peliryhmittymän kantavana ideana oli laittaa puolustukseen ne pelaajat, jotka ovat joskus aiemminkin sarjaotteluissa esiintyneet ja antaa runsaslukuisen debytanttijoukon juosta pallon perässä hyökkäyspäässä.

Ajatus toimikin avausjakson varsin hyvin, mutta ottelun 38. minuutilla vieraiden Juho Rönkä pääsi livahtamaan Hurttien puolustuslinjalta ja ampui pallon ohi Hurtta-vahti Janne Reitun.

Jaatinen hallitsi 

Toisella puoliajalla kävi varsin nopeasti selväksi, että FC Pogosta joutuu väsyessään puolustuskannalle. Heti puoliajan ensiminuuteilla Hurttien Sami Oinonen pääsi tykittämään kaukolaukauksen, jonka ilomantsilaisten maalivahti näyttävästi torjui. Muutamaa hetkeä myöhemmin nähtiin tasoitus, kun Tero Jaatinen linkosi pitkän rajaheiton aivan FC Pogostan maalin takakulmalle, jonne Jaakko Vitri oli unohtunut täysin vapaaksi, eikä hänellä ollut vaikeuksia puskea palloa maaliin.

Jaatisen pitkästä rajaheitosta tuli myös ottelun ratkaisu kymmenen minuuttia tasoituksen jälkeen, kun FC Pogostan Jarkko Heinonen sai päänsä väliin kovaan heittoon vain nähdäkseen, että pallo leijailee oman maalin yläkulmaan.

Ottelun viimeinen 20 minuuttia tarjosi yritystä puolin ja toisin, mutta kovin vaikeisiin paikkoihin ei Janne Reittu joutunut. Eikä ilomantsilaisten maaliinkaan palloja lisää saatu, vaikka nuori Joonas Kiiskinen lähelle maalintekoa pääsikin.

– Ihan sellainen peli kuin odotettiinkin. Näyttää nuo Jaatisen heitot olevan meidän ase ainakin näin alkukaudesta, mutta pitää meidän pikku hiljaa panostaa siihen, että pidetään palloa maassa. Tällä taitotasolla ja tällä kentällä lyhyt syöttökin on melko haasteellinen, Hurttien pelaajavalmentaja Jaakko Vitri summasi omiensa otteet.

Kommentoi

Hae sivuilta