play

Mirjama Gian uusi Leikkimielellä, taikakielellä -show hurmasi pikkuväen Brahe-salissa

Mirjama Gia (Mirja Halonen) hauskuutti lapsia taikatempuilla perjantaina.

Mirjama Gia (Mirja Halonen) hauskuutti lapsia taikatempuilla perjantaina. Kuva: Martti Heikkinen

Martti Heikkinen

Hikkori tikkori toikki, hiiri kelloon loikki kulttuurikeskuksen Brahe-salissa perjantaiaamuna. Taikatäti Mirjama Gian uusi Leikkimielellä, taikakielellä -show sai maailman ensi-iltansa ja pikkuväestä koostunut kohdeyleisö oli alusta lähtien mukana esityksessä. Reilun puolen tunnin mittaisen esityksen aikana Mirjama Gia löysi suuresta taikakirjastaan tarvikkeita ja ohjeita erilaisten taikatemppujen tekemiseen. Katsomossa istuneet lapset istuivat välillä hiirenhiljaa seuraten taikojen syntymistä, välillä intoutuen kovaäänisesti opastamaan Mirjamaa kateissa olevien tavaroiden etsinnässä.

Taikamatkalla tavattiin muun muassa laatikko, joka oli täynnä hölynpölyä, kadoksissa ollut taikahattu ja pussauspussi. Temppujen ja tarinoiden lisäksi Mirjama muistutti lapsia tärkeistä asioista kuten jokaisen ihmisen hyväksymisestä ja siitä miten väärin toisten kiusaaminen on.

– Vaikka olet eri näköinen ja kokoinen, ole ystävä kaikille, Mirjama opasti kuulijoita.

Hienoja temppuja

Kaupungin nuorisotoimen järjestämään tapahtumaan osallistui noin sata päiväkoti- ja alakouluikäistä lasta ohjaajineen. 9.-vuotias Touko Kiiskinen oli oman luokkansa kanssa seuraamassa ensi-iltaa ja piti näkemästään.

– Tykkäsin kovasti esityksestä. Se oli tosi hyvä. En kyllä ymmärtänyt yhtään miten se Mirjama niitä taikatemppuja teki. Olisi kiva oppia itsekin tekemään samanlaisia, Kiiskinen pohti esityksen jälkeen.

Mummonsa ja pikkusisarensa kanssa näytökseen tullut 7.-vuotias Pinja Riikonen sanoi esityksen olleen kiva ja yllättävä.

– Taikatemput olivat hienoja. Minusta oli myös hauskaa, kun Mirjaman tavarat olivat koko ajan kateissa eikä hän löytänyt niitä mistään. Huusin lavalle, mistä niitä voi löytää, Riikonen kertoi.

Jonni Honkanen pääsi esityksen jälkeen tekemään taikatemppuja Mirjam Gian kanssa.

Jonni Honkanen pääsi esityksen jälkeen tekemään taikatemppuja Mirjam Gian kanssa. Kuva: Martti Heikkinen

Paljon harjoittelua

Mirjama Gia -hahmon luonut Mirja Halonen työskenteli lähes 40 vuotta kaupungilla erityislastentarhanopettaja ja päivähoidon aluejohtajana. Hän on viihdyttänyt lapsiyleisöä Lieksan lisäksi myös Nurmeksessa ja Valtimolla.

– Mielelläni olen näin eläkkeelläkin pienten lasten parissa. Minulla on valmis ohjelmatarjotin, jossa on erilaisia esityksiä, joita voi esittää erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa paikasta ja yleisöstä riippuen, Halonen kertoi.

Uuden Leikkimielellä, taikakielellä -esitykseen hän valmistautui huolella.

– Kyllä siihen meni paljon aikaa. Uusien taikatemppujen tekemistä harjoittelin monta kertaa. On hienoa nähdä miten lapsiyleisö lähtee luontevasti esitykseen mukaan. Heidän kanssa on kiva leikitellä. Mielelläni piipahdan erilaisille ryhmille esiintymässä jatkossakin, mikäli kutsu käy, Halonen lupasi.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta