play

Lieksan Lehden kesälehti: Break Sokos Hotel Kolin uudet teemahuoneet tuovat yöpyjän Kolin uniikkeihin luontokohteisiin

Palveluvastaava Jenni Timonen esittelee Tarhapuro-teemahuonetta.

Palveluvastaava Jenni Timonen esittelee Tarhapuro-teemahuonetta. Kuva: Martti Heikkinen

Martti Heikkinen

Mörkövaara, Pirunkirkko, Ikolanaho ja Ryläys. Muun muassa edellämainitut kohteet ovat päätyneet ilmettä uusineen Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) Break Sokos Hotel Kolin teemahuoneiden nimiksi. Teemahuoneet ovat nimetty Kolilta löytyvien paikkojen mukaan. Huoneita on maalattu ja sisustettu erilaisilla luonnonmateriaaleilla. Niistä löytyy myös QR-koodilla toimiva karttapalvelu ja äänimaailma. Sitä kautta pääsee omalla laitteella tutustumaan huoneessa olevaan kohteeseen.

 – Hotellin yhteensä 11 sisäpihan huoneessa on haluttu tuoda Koli sisälle. Huoneista löytyy opastusta siihen miten löytää vaikkapa vesiputouksen luokse, kertoo Tarhapuro-teemahuonetta esittelevä Break Sokos Hotel Kolin vastaanoton palveluvastaava Jenni Timonen.

Ikolanahoa koristaa näyttävä kukkaniitty.

Ikolanahoa koristaa näyttävä kukkaniitty. Kuva: Martti Heikkinen

Ikolanahossa kukkivat esimerkiksi päivänkakkarat, kissankellot ja aholeinikit. Mörkövaara tuo mieleen kiehtovan satumaailman. Kaiskuniemi on osa jääkauden Pieliseen kasaamaa hiekkaharjua, joka pilkistelee vaarojen suuntaisesti veden pinnalle, milloin nieminä, milloin saarina.

– Upeat valot täydentävät hiekkasärkkää ja sitä ympäröivää vettä kuplineen, Timonen kuvailee teemahuoneen seinälle tehtyä sisustusta.

Kaiskuniemi näyttäytyy teemahuoneessa tämännäköisenä.

Kaiskuniemi näyttäytyy teemahuoneessa tämännäköisenä. Kuva: Martti Heikkinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kylpylällä juhlavuosi

Break Sokos Hotel Kolin hotellipäällikkö Noora Väisänen kertoo, että teemahuoneiden toteutus on kontiolahtelaisen suunnittelutoimisto Muodosteen käsialaa.

– Sisustusarkkitehti Hanna Puolakan toteuttamista moniaistillisista huoneista ei löydy Ukko- tai Akka-Kolia, näitä Kolin suosituimpia vierailukohteita. Esimerkiksi Herajärven kierroksen varrella oleva suoalue Myllykorpi halutaan tuoda matkailijoille houkuttelevaksi vierailukohteeksi teemahuoneen kautta, Väisänen sanoo.

Maisemakylpylä Koli Relax Spa täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi myös sen ulkoasua päivitettiin.

– Brändiuudistuksen merkittävin uudistus on paljujen nostaminen aikaisempaa korkeammalle. Nyt paljuista näkee paremmin Pieliselle, Väisänen selvittää.

Myös hotellin ravintolatilat ovat kokeneet visuaalista uudistusta.

– Ravintolan pöytiä ja tuoleja on kierrätetty ja näin saatu hiilijalanjälkeä pienemmäksi. Brändiuudistukseen kuuluvat myös uusittu Café Latva sekä alakerrassa sijaitseva Kaski Bar, josta löytyy Kolin oma drinkkilista, Väisänen kertoo.

Hotellipäällikkö Noora Väisänen on tyytyväinen uutta ilmettä saaneeseen hotelliin.

Hotellipäällikkö Noora Väisänen on tyytyväinen uutta ilmettä saaneeseen hotelliin. Kuva: Martti Heikkinen

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta