play

"Ylivoimaisesti Suomen upein": Pielinen ja Kolin-risteily kirvoittavat matkailijoilta vuolaat kiitokset – laivalla saavat reidet levätä

Eipä paljon hienompaa säätä kultahääpäiväristeilylle olisi voinut toivoa. Keravalaiset  Lauri ja Liisa Heiskanen juhlistivat juhlapäiväänsä kesän sesonkijuomilla.

Eipä paljon hienompaa säätä kultahääpäiväristeilylle olisi voinut toivoa. Keravalaiset Lauri ja Liisa Heiskanen juhlistivat juhlapäiväänsä kesän sesonkijuomilla. Kuva: Santeri KarjalainenET KASAANTUVAT Pielisen päällä yllättävän nopeasti, ja pieni sadekuuro ajaa väen kajuuttaan ja kiskomaan pitkähihaisia päälleen.Vuonislahdesta kyytiin hyppäävät rinkkojensa kanssa saksalaiset opiskelijat Niclas Masch, 23, ja Stella Högel, 23, joka on Suomessa jo toista kertaansa ihastuttuaan suomalaiseen luontoon.Pariskunta matkustaa junalla Suomea ristiin rastiin ja aikoo seuraavaksi yöpyä teltassa Kolilla.Frankfurtin läheltä Bad Hersfeldin kaupungista saapuneet nuoret saavat satamasta liftikyydin Kolin kylälle, josta alkaa heidän seikkailunsa kohti kansallispuistoa ja leiriytymispaikkoja. Onneksi aurinko palasi, ja retkeilysää näytti mitä mainioimmalta.Susanna Vuori-Vanhala ja Pekka Vanhala olivat tyytyväisiä kesäiseen Kolin-matkaansa. Kouvolalaiset olivat käyneet Kolilla pari vuotta sitten talvella, ja siitä jäi hinku nähdä paikka myös kesällä. Cosmin Belau tuli Pieliselle työskenneltyään ensin vuosia Rantasalmella Järvi-Sydämessä. Hän on tyytyväinen, että tuli ja on nähnyt uusia paikkoja.Susanna Vuori-Vanhala ja Pekka Vanhala olivat tyytyväisiä kesäiseen Kolin-matkaansa. Kouvolalaiset olivat käyneet Kolilla pari vuotta sitten talvella, ja siitä jäi hinku nähdä paikka myös kesällä. Cosmin Belau tuli Pieliselle työskenneltyään ensin vuosia Rantasalmella Järvi-Sydämessä. Hän on tyytyväinen, että tuli ja on nähnyt uusia paikkoja. Kuva: Santeri KarjalainenENSI KESÄKSI laivan omistajaperheen Patrik Heiskanen suunnittelee jo, että M/S Marival II voisi tarjota kahden ja puolen tunnin illallisristeilyitä päivämatkojen ohessa.Tänä kesänä jo kymmenkunta yritystä keksi tilata henkilökunnalleen tai asiakkailleen risteilyn Pielisellä.– Jäimme kävijätavoitteestamme vain vähän, mutta uskomme, että ensi kesäksi sana kiirii ja saamme lisää esimerkiksi juuri yritysristeilyitä. Ehdimme myös markkinoida enemmän. Parhaillaan etsimme ravintolayrittäjää laivalle ja aiomme panostaa kahvilan tarjoiluihin tätä kesää enemmän. Hankimme sinne leivosvitriinin, Patrik Heiskanen kertoo.Kiitosta hän antaa Kolin Matkailulle, joka on tukenut uuden yrittäjän saapumista alueelle.– On mukavaa olla tukemassa perinteistä matkailureittiä Kolille. Vuonislahden rautatieasemalta on lyhyt matka satamaan, ja siitä olemme kuljettaneet junalla pääkaupungista tai Joensuusta saapuneita matkailijoita laivalla Kolille, Heiskanen kertoo.Juttu on julkaistu aiemmin sanomalehti Karjalaisessa.

Liisa Yli-Ketola

Elokuisena arkipäivänä Kolin satamaan saapuu mietteliään oloisia matkailijoita: olemmekohan ainoita ja lähteekö laiva edes liikkeelle?